Connect with us

Sinema

Hülya Koçyiğit’e onur ödülü

Published

on

14. Boston Türk Film Festivali’nde usta yönetmen Ömer Lütfi Akad anısına yönetmenin 1973 yapımı “Gelin” filmi gösterildi. Filmin dijital olarak yenilenmiş kopyası Kuzey Amerika’da ilk kez seyirci ile buluştu. 
Ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit de filmin gösterimine katıldı ve gösterim sonrasında seyircilerle bir de söyleşi yaptı. Söyleşiden önce Hülya Koçyiğit’e Boston Türk Film Festivali direktörü Erkut Gömülü, Türk Sinemasına yapmış olduğu katkılar nedeniyle bir onur plaketi takdim etti.
Söyleşide Hülya Koçyiğit, Ömer Lütfi Akad’ın Anadolu Üçlemesi olarak adlandırılan ve en iyi 100 Türk filmi arasında seçilen Gelin-Düğün-Diyet adlı her üç filminde de oynamış olmanın kendisi için bir onur vesilesi olduğunu ve kariyeri boyunca çok iyi yönetmenlerle çalışmış olmasının da büyük bir şans olduğunu ifade etti.
Türk sinemasının son yıllarda büyük bir gelişme gösterdiğini, hem çekilen filmlerin kalitesi hem de uluslararası yarışmalardaki başarıları dolayısıyla genç yönetmenlerle gurur duyduğunu belirten Koçyiğit, her zaman onların yanında yer almaya ve destek olmaya hazır olduğunu söyledi. Coşkuyla alkışlanan Hülya Koçyiğit’in hayranları kendisiyle fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarıştı.
Ayrıca, Hülya Koçyiğit onuruna Boston Başkonsolosu Ömür Budak ve eşi Esra Budak Başkonsolosluk İkametgahı’nda bir resepsiyon verdi. Resepsiyona Hülya Koçyiğit ve yönetmen Murat Düzgünoğlu’nun yanısıra Türk ve Amerikalı sinemaseverlerle öğrenciler katıldı.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir