Connect with us

Güncel

Ankara’da neler oluyor?

Published

on

Koalisyon görüşmesinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu AKP MYK'yı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da CHP MYK'yı acil toplantıya çağırdı.
1,5 saatlik koalisyon görüşmesinin ardından Başbakan Davutoğlu ve CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu parti genel merkezlerine gitti.
Davutoğlu’nun saat 16.30’da AKP genel merkezinde açıklama yapacağı belirtildi. Davutoğlu'nun AKP MYK'yı da acil toplantıya çağırdığı öğrenildi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu da CHP Genel Merkezi'ne geçerek partisinin MYK'sını acil toplantıya çağırdı.

ERKEN SEÇİME Mİ GİDİYORUZ?
Ankara'daki hareketlilik açıklama gelinceye kadar söylentileri de artırdı. Ankara tam bir cadı kazanına döndü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın AKP kurmayları isimlerinin açıklanmaması şartı ile basına koalisyon arayışının başarısızlıkla sonuçlandığını ve en geç 3 ay içerisinde erken seçime gidileceğini fısıldıyor. 
Kimi siyasiler ise her iki partinin yetkili kurullarının acil kodu ile toplantıya çağrılmasının olumlu bir gelişmeye işaret edebileceğini belirterek “AKP-CHP koalisyonu kuruluyor mu?” bekleyişindeler.

CHP'Lİ YETKİLİ: OLUMSUZ SONUÇLANDI
Öteyandan Reuters'a konuşan CHP'li bir yetkili de AKP ile CHP arasındaki koalisyon arayışının başaarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.
CHP'NİN FUAT AVNİSİ DE “OLUMSUZ” DEDİ
Bu arada CHP kulislerinde olup biteni ve perde arkası gelişmeleri “Şero” ismi ile Twitter'dan duyuran kullanıcı da Kılıçdaroğlu ile Davutoğlu görüşmesinden hemen sonra attığı tweette  iki parti arasındaki görüşmenin olumsuz sonuçlandığını duyurdu.
Son dönemde tweet'leriyle dikkat çeken CHP Genel Merkez binasında yaşayan kedi Şero, bu kez de Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmesini yorumladı.

“SEÇİM KAMPANYASINI BAŞLATIYORUZ”
Şero, “Seçim kampanyasını başlatıyoruz” şeklindeki tweet'iyle iki lider arasındaki koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığına işaret etti.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir