Connect with us

Güncel

HDP’den o videoya sert tepki

Published

on

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Hakkari'de özel harekat polisinin, ters kelepçeleyerek yere yatırdığı kişilere “Türk'ün gücünü göreceksiniz” diye bağırdığı tutuklama görüntülerine, “Bunlar Türk'ün adını da kirlettiler. Ben de Türk'üm, bizi utandırıyorlar.” tepkisini verdi.
“YARIN YAPSINLAR SEÇİMİ KAYBEDECEKLER”
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu heyeti ile parti genel merkezinde görüştü. Görüşmesinin ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yüksekdağ, “Koalisyon görüşmeleri adından bir tiyatro oyunu oynuyorlar. Bu oyunun senaryosunu da saray da yazdılar. Erken seçim kapıda, yine kaybedecekler siz kendinizi halktan büyük görürseniz yine kaybedersiniz. Gelsin yarın yapsınlar seçimi kaybedecekler, bunu büyük bir inançla güvenle söylüyorum” diye konuştu.
“TÜRK'ÜN ADINI KİRLETTİLER”
Suruç'ta yaşanan patlamanın sorumlularının bulunmadığını belirten Yüksekdağ, “Hakkari'de Türk'ün gücünü göreceksiniz diye inşaat işçilerini yerlerde süründürüp işkence ettiler. Bunlar Türk'ün adını da kirlettiler. Ben de Türk'üm, bizi utandırıyorlar” ifadelerini kullandı.
“SENİ YİNE BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ”
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Yüksekdağ, “HDP olarak 'seni başkan yaptırmayacağız' sloganınız devam edecek mi?” sorusuna, “Seni yine başkan yaptırmayacağız. Yeni sloganımız bu. Genel anlamda başkanlığa aykırımı olduğumuzu her zaman söyledik. Başkanlık gibi yerel demokratik katılımcılığı içermeyen, tekçiliği yerleştiren anlayışlara karşıyız biz. Sayın Tayyip Erdoğan, 'ben başkan olacağım' dedi. O nedenle biz de o yüzden, ona seni başkan yaptırmayacağız dedik. Biz kimseyi başkan yaptırmayacağız, tekrar diyorum; seni yine başkan yaptırmayacağız” diye cevapladı.

“ERKEN SEÇİM KARARINI KİM ALIRSA ALSIN DAYATMA OLACAK”
Bir gazetecinin, “Olası bir erkem seçim formülü ortaya çıkarsa bunun meclisten tarafından mı, yoksa cumhurbaşkanı tarafından mı belirlenmesini istersiniz?” sorusuna Yüksekdağ, “Koalisyon görüşmeleri siyaseten özgür olamayan ve doğal şartlarda gerçekleştirildi. Saraydan gerçekleştirilen müdahale 8 Haziran'dan bu yana işi doğal mecrasından çıkardı. Erken seçim kararının meclisin mi, cumhurbaşkanının mı alması çok da önemli değildir. Çünkü her durumda mecliste de alınsa bu karar bir dayatma olacak” yanıtını verdi.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir