Connect with us

DÜNYA

Beyaz Saray Çavuşoğlu’nu yalanladı

Published

on

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “ABD ile IŞİD karşıtı operasyonlara ilişkin anlaşmanın teknik müzakereleri dün tamamlandı. Yakında ‘kapsamlı’ operasyonları başlatacağız” dedi.
İşte Reuters’a konuşan Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamaları:
– ABD ile IŞİD karşıtı operasyonlara ilişkin anlaşmanın teknik müzakereleri dün tamamlandı, yakında “kapsamlı” operasyonları başlatacağız.
– Suriye'nin kuzeyinin IŞİD'den temizlenmesi Esad rejimine de siyasi çözüm için müzakere masasına dönme yönünde mesaj verecek.
– PYD, Suriye'nin toprak bütünlüğü için mücadele etmiyor; politikalarında radikal değişiklik yapmadığı sürece IŞİD'ten temizlenecek bölgede rolü olamaz.
– PKK silah bırakmalı, silahlarını bırakmadığı sürece PKK'ya yönelik operasyonlar sürecek.
– İran'ın Batı ile ilişkilerini normalleştirmesinden memnunuz ancak İran'dan Yemen ve Suriye gibi bölgesel politikalarında daha yapıcı rol bekliyoruz.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bu açıklamasının üzerinden çok zaman geçmeden Beyaz Saray Sözcüsünden gelen açıklama ise şok etkisi yarattı. Beyaz Saray Sözcüsü bu anlaşmayı doğrulamadı.
Earnest, anlaşmaya varıldığını doğrulamadı ancak görüşmelerin sürdüğünü belirtti.
Josh Earnest, günlük brifinginde basın mensuplarına 'ABD ve Türkiye arasındaki koordinasyonu derinleştirecek anlaşmalarla ilgileniyoruz' dedi. 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD ile IŞİD karşıtı operasyonlara yönelik anlaşmanın teknik müzakerelerinin tamamlandığını açıklamıştı.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir