Connect with us

Güncel

@-nabız radyasyonu da gösterecek

Published

on

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci, yaptığı açıklamada, “e-Nabız” sisteminin, sağlık hizmetini alan ile verenlerin kendilerini takip etmesi için kurulduğunu belirterek, “Bu sistem yardımıyla tedavi geçmişinizi kontrol edebilir, yapacağınız doktor görüşmelerini görebilir, yazılan ilaçların yan etkilerini de öğrenebilirsiniz” dedi.
2016 yılı içerisinde devreye girecek uygulamayla hastaların, görüntüleme cihazlarından ne kadar radyasyon dozu aldığını da öğrenebileceğini ifade eden Birinci, şunları söyledi:
“Kişiler röntgenler ve teknik cihazların ne kadar radyasyon verdiğini görme şansına sahip olacaklar. Böylece kalibrasyonu bozuk, zamanında yapılmamış, olması gerekenden daha fazla radyasyon veren cihazları merkezde bizim de takip etme şansımız olacak. Geriye dönük herhangi bir problem çıktığında hastanın da aldığı doz ortaya çıkmış olacak. Bu konularda kontrolü kolaylaştırmış olacağız. Yeni nesil cihazlar bunları gönderebiliyor. Teletıp uygulamasının içine bunları da almaya başladık.”
“e-Nabız” sistemine e-Devlet şifresi ve mobil imza ile girilebileceğini ifade eden Birinci, e-Devlet şifresi olmayanların aile hekimine başvurarak geçici şifre talep edebileceklerini bildirdi.
Birinci, “e-Nabız geçici şifresinin gelmesini istediğiniz cep numarasını, aile hekimine kaydettiriyorsunuz. Orada aile hekimine iki şifre geliyor. Geçici şifreyi aile hekiminize verdikten sonra e-Nabız'ı sürekli kullanabilir hale geliyorsunuz” dedi.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir