Connect with us

Güncel

Erdoğan Diyarbakır’daki afişe çok kızdı

Published

on

Diyarbakır'ın HDP'li Yenişehir Belediyesi, Kadın Politikalar Müdürlüğü'nün geçtiğimiz hafta şehrin bilbordlarında yer alan afişlerindeki karikatür, dünya çapında geniş tepki toplayan Fransa'daki Charlie Hebdo Dergisi'nde yayınlanan Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerden biri olduğu iddiası ile halktan tepki toplamıştı. 
Dünyanın hafızasına kazınan Charlie Hebdo baskınının ardından Türkiye'de de dergiye yönelik protesto gösterilerinin en büyüğü Diyarbakır'da yapılmıştı.
İşte dünyada tüm İslam Alemi tarafından tepkiyle karşılanan o karikatürlerden biri olduğu iddia edilen bir karikatürle kadına yönelik şiddete karşı halkın bilinçlendirilmeye çalışıldığı afişler büyük tepki topladı. Halktan gelen tepkiler üzerine bilbordlardaki afişler hemen toplatıldı. 
O afişler bugün (22 Ekim Perşembe) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gündemindeydi.
Hak-iş'in 13. Olağan Genel Kurulu ve, 40. kuruluş yıldönümü etkinliğinde konuşan Erdoğan afişle ilgili şunları söyledi:
“Diyarbakır'da bir belediye Peygamber efendimizi son derece ahlaksızca resmeden bir Reklam yayınladı. Hukuki işlemleri başladı. Ancak bu hareket bir zihniyeti ortaya koymak açısından çok önemlidir. Diyarbakır, Mekke, Medine'den sonra 5. Harem-i şerif olarak sayılan pek çok sahabe kabrinin bulunduğu şehirdir. Kudüs fatihi Selahaddin'in evlatlarının yaşadığı Diyarbakır'da bu olay hiç yapılmamalıydı.”
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir