Connect with us

Güncel

Kılıçdaroğlu’nun MİT’çisi kim?

Published

on

Ankara Garı önünde yaşanan katliamdan hemen sonra Başbakan Davutoğlu'nun “Liderler Zirvesi”ni kabul ederek Başbakan'la görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu görüşmeye ilişkin ayrıntıları basına açıklarken ilginç bir bilgi aktardı. Türk medyası bu bilgiyi haberlerine yansıtsa da sorgulamak aklına gelmedi. Kemal Kılıçdaroğlu o görüşmede Başbakan Davutoğlu'na Ankara Katliamı'nın faili olabileceği bir örgüt ismini verdi.
Başbakan ile görüşmesinden sonra CNNTürk'te Hande Fırat'ın sorularını yanıtlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“IŞİD ile işbirliği yapan ya da IŞİD'in yan kuruluşu olan bir örgüt ismi bana gelmişti. Ben örgüt ismini  sayın Başbakana verdim. Bize gelen duyum bu diye. Sayın Başbakan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü'nü çağırdı ismi verdi. Bazı açıklamalar oldu ama paylaşmam mümkün değil.”
Çok geçmedi Kılıçdaroğlu'nun Başbakan'a verdiği örgüt isminen Ensar El Şeria olduğu ortaya çıktı.
Ama ne soruşturmada ne de Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmaya ilişkin yazılı basın açıklamasında bu örgütün ismi hiç geçmedi.

KILIÇDAROĞLU'NA BİLGİ VEREN KİM?
Kılıçdaroğlu, Başbakan ile görüşmesinden sonra CNNTürk'te yaptığı açıklamada öyle bir tavır içindeydi ki, sanırsınız kendisine bilgi aktaran özel bir istihbarat ekibi var!
Kim bilir belki de AKP'nin gidici olduğuna inanan MİT'in bir kanadından Kılıçdaroğlu'na bilgi aktarımı sağlanıyordur. Bu bilgi aktarımını sağlayan yapının görevine devam ettiğinin emareleri bu kez Habertürk Tv'de Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlarken suyüzüne çıktı.
CHP Lideri yine kendine verilen bilginin sağlamlığına ggüvenerek, “Oslo ve İmralı tutanakları”nı gördüğünü söyledi. Yani, kesinlikle kendisine bir istihbarat akışının varlığını da açıklamış oldu.
Kılıçdaroğlu, Habertürk Tv'deki açıklamasında da, “Oslo’da da İmralı’da da vaatlerde bulundular. Niye tutanakları açıklayamıyorlar? Kandil ‘bize söz verdiniz açıklayın’ diyor. Açıklasınlar hangi sözleri verdiklerini. Benim gördüğüm bazı belgeler var. Bu kadarını söyleyeyim. Bazı taahhütler var, halka bunları açıklayamıyorlar ve onların altında eziliyorlar” dedi.
Peki bu bilgiler, 13 yıllık AKP iktidarı döneminde ne CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na ne MHP Lideri Bahçeli'ye bilgi kırıntısı bile vermeyen MİT'ten mi sızıyor? Ya da başka bir istihbarat yapılanması mı bu işi üstleniyor? Bu soruların yanıtını zaman gösterecek.
Sadece şunu söylemek gerekiyor: 
Eğer istihbarat kuruluşlarından muhalefet liderlerine bilgi sızmaya başladıysa iktidar ciddi bir handikap içerisinde demektir.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir