Connect with us

MAGAZİN

Bülent Ortaçgil kime “GERİ ZEKALI” dedi?

Published

on

Hürriyet'ten Güliz Arslan'ın sorularını yanıtlayan ünlü müzisyen, “Bundan beş yıl önce dönemin Başbakan’ı Erdoğan, sanatçıların ‘demokratik açılım’ konusunda görüşlerini almak üzere bir davet vermişti. Siz de gitmiştiniz değil mi?” sorusunu yanıtlarken o tarihde toplantıya katılan müzisyenlerin hata yaptığını söyledi. Ortaçgil bu soruya karşılık, şu yanıtı verdi:
“Gitmiştim. Bu ülkenin Başbakan’ı beni insan yerine koyup çağırıyorsa, niye kaçayım ki? Ama o toplantıya katılan müzisyenlerin çoğu geri zekâlılık etti ve müzik sorunlarını konuştu. Halbuki açılım hakkındaki görüşlerimizi almak için çağırmışlardı bizi  En iyi konuşan İbrahim Tatlıses’ti, diğerleri egolarını sundu.”
O günlerden çok daha başka bir yerdeyiz bu konuda..?
Açılım maçılım kalmadı. Ben AKP’nin iktidara geldiği ilk yıllarda yaptıklarını şimdiye kadar sosyal demokrat iktidarların yapmamış olmasından acı duyuyordum. Hiçbir zaman AKP yanlısı biri olmadım ama o yıllarda o kadar da öteki değillerdi benim için.
“BİR ADAM DİKTATORYASI ALTINDA GİBİYİZ”
Onlardan değilim, dünyayı onlar gibi görmüyorum ama onları öteki olarak da görmüyordum. Demokrasi böyle bir şey çünkü. İktidara geldiler mi, geldiler. Ancak benim yaşamımı değiştirmeye kalktıktan sonra onlara olan tavrım tabii ki değişti.
Bugün artık ‘bir adam’ diktatoryası altında gibiyiz. Bütün doğruları o biliyor, biz hiçbir şey bilmiyoruz. Bize öyle yap, böyle yaşa diyor, bu böyle olacak diyor, savaş çıkarıyor, savaş durduruyor… Ama bu bitecek. Yerine gelen ne olur bilemem ama bu bitecek.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir