Connect with us

Güncel

28 Ekim’de Saray’da halk resepsiyonu yapılacak

Published

on

13. Muhtarlar Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti yine “Avara Kasnak” betimlemesiyle eleştirdi ve “Bunlar karanlık” dedi. Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile bir ilke atacaklarına işaret etti ve 28 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 81 vilayetten ünvansız vatandaşların katılacağı bir halk günü yapacaklarını söyledi.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
Birileri toplumun çeşitli kesimleriyle bir araya gelmemizi eleştiriyor. Soruyorum, neden rahatsız oluyorsunuz?

SARAY'DA 28 EKİM'DE HALK RESEPSİYONU
Ülkemizde Cumhuriyet Bayramları bugüne kadar genellikle içinde cumhurun yer almadığı, kuru devlet törenleri şeklinde cereyan etmiştir. Biz 28 Ekim günü, öğle vakti, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, sadece ve sadece 81 vilayetimizden, cumhurun yani milletimizin, halkımızın katılacağı bir resepsiyon veriyoruz. 81 ilimizden her birinden herhangi bir unvanı, herhangi bir resmi görevi olmayan 10'ar vatandaşımızı burada ağırlayacağız.
“BUNLAR KARANLIK”
Bunlar aydın değil bunlar karanlık. Hep bir şey yapıyormuş gibi görünürler ama avara kasnak gibi ne işe yaradıkları belli değildir. Muhtar dediğin, milletle mahallesiyle güçlü bağları olan sorumluluk sahibi kişidir. Bunların ise ülkeye millete faydaları olmadığı gibi demokrasiye tahammülleri yok. Ülkeyi şiddete ve kana boğamaya çalışanlar gibi faşistin önde gidenidir. Kendi sözleirnden başka hiçbir şeye kıymet vermezler.
Cumhurbaşkanlığı cumhurla bir araya gelmeye devam ediyor devam edecek. Siz cumhuriyet için cumhur için bugüne kadar ne yaptınız?

“BU ÜLKEYİ BABALARININ MALI SANIYORLAR”
Bunlar yıllarca milletten vekalet almadan, babalarının malı gibi bu ülkeyi yönetmeye alışmışlardır.
İstiyorlar ki Tayyip Erdoğan karışmasın, meydan onlara kalsın istiyorlar. PKK da bunu istiyor. Muhalefet de bunu istiyor.
Bu güruhun kavgası bizimle değil, milletledir.
Önce devlet sonra insan devri bitti. Önce insan sonra devlet. Şimdi dönem bu.
Devlet hizmetinde olan herkesin akşam yastığa başına koyduklarında 'Bugün milletim için ne yaptım' diye kendisine sorması lazım.

“TEHDİTLE OY ALIYORLAR”
Sırtını terör örgütlerine dayayanlara 1 Kasım'da ders vermeyeceksiniz de ne zaman vereceksiniz?
Hakkari'de aynı gün 2 tane hastane açılışı yaptım terör örgütü ve siyasi uzantısı oraya kimse gelmesin diye vatandaşı tehdit etti. Siz barıştan kan alıyorsunuz.
Bunlar hangi yüze barıştan bahsediyorlar? Bunlar tehditle bu ülkeden oy alıyorlar.
Biz rotamızı milletimizin dirayetine göre belirleyeceğiz.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir