Connect with us

DÜNYA

“Türkan Şoray gibi hayatım var!”

Published

on

İşte Mazhar Alanson'un açıklamalarından kısa bir bölüm: 
*Müzisyenlik bırakılabilir bir meslek mi sence? Sezen Aksu geçenlerde sahneleri bırakıyorum dedi.

– Bırakılmaz. Sezen konsere gelirse orada da söylerim. Biz İzmir Fuarı zamanında taksiye binerdik, takside de şarkı söylerdi Sezen. Şarkı söyleme hastasıdır. Şarkı söylemeden duramaz. Allah onu öyle yaratmış. Benim 6 ayda yazdığım bir şarkıyı Sezen’de 15 dakikada tamamlama yeteneği var. Bir ara verebilir, kendini özletebilir ama bırakabileceğini asla düşünmüyorum.

*Sezen son konserinde “Artık tembihliyim, konuşamam” dedi. Sen sanatçıların fikirlerini açık açık söyleyememesini nasıl değerlendiriyorsun?

– Senin istediğini yazamaman gibi değerlendiriyorum. 
*Sen de tembihli misin sahnede?

– Söyledim ya Cengiz… Sen ne kadar yazabiliyorsan işte kafandakini, ben de o kadar söyleyebilirim. Şarkılarım hakkında konuşacağım. Ama oradan mesele başka bir yere giderse konuşurum. Doğduğum yıl Kore savaşı olmuş. Sonra 61’de 27 Mayıs darbesi 70’lerde sokak savaşları, 80’de yine darbe… Bütün gençliğimizde askeri darbeler ve savaşlar yaşamışız. Biz siyasi olaylara karışmayıp bir ev kiralayıp kendimize müziğe verdik. İyi ki öyle olmuş. Ben sanatçı olarak çok fazla siyasetin içinde bulunulması tarafında değilim.
*Sanatçının bir sorumluluğu yok mu sence?
– Sorumludur ama ben romantik aşk şarkıları yazan bir adamım. Öyle büyük bir sorumluluk hissetmek istemiyorum.
TÜRKAN ŞORAY GİBİ BİR HAYATIM VAR

*Türkiye’nin durumundan mutlu musun?
– Türkan Şoray gibi bir hayatım var. Evde oturuyorum, televizyona bakıyorum. Biricik’le dışarıda yemek yemek dışında başka bir yere gitmeyiz. Genellikle Thai mutfağı severiz. Küçücük bir hayatım var. 
– Biricik Suden: Mazhar dünyadaki birçok şeyden mutlu değil aslında. Yönetimlerden, insanların hırslarından, arkadaşlıkların sahte olan kısımlarından… Onların hiçbirinden memnun olmadığı için kendi dünyasına çekilip kendi kabuğundan yaşayan biri. Seyahatlerde arkadaşlarımız aradığında, “ne kadar mutlu olursak olalım her şey çok güzel filan deme” der bana. Nazardan da korkar.
– Mazhar Alanson: Evet nazara inanırım. Sufi felsefesinde şöyle bir söz vardır: Tekneyi her zaman kırık göstereceksin. 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir