Connect with us

DÜNYA

Rusya: Ateşkese rağmen bombalayacağız!

Published

on

“TERÖRİST GRUPLARA YÖNELİK SALDIRILARIMIZ DEVAM EDECEK”
Alman Der Spiegel dergisine konuşan Gatilov, “(Suriye'de) IŞİD, El Nusra Cephesi ve diğer El Kaide bağlantılı terörist örgütlerle mücadele ediyoruz. O nedenle Suriye'de ateşkes anlaşmasına varılsa bile terörist gruplara yönelik saldırılarımız devam edecek. Zira ateşkes teröristler için değil müzakere sürecinin başlamasını gerçekten isteyenler için geçerli olacak” dedi.
Gatilov bu cevabı, 'Rusya'nın, müzakere sürecinde olunmasına rağmen Halep ve diğer bölgelerde hava saldırılarını neden sonlandırmadığına' dair soruya yanıt olarak verdi.
“AMERİKALILAR BİLE BUNA BENZER BİR ŞEKİLDE BAKIYOR”
Gatilov, bir soruya yanıt olarak da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın görevini şu anda bırakması hâlinde ülkenin tamamen bölüneceğini söyleyip “Amerikalılar bile buna benzer bir şekilde bakıyor” vurgusunu yaptı.
Esad'ı, 'Suriye'nin meşru lideri' olarak tanımlayan Gatilov, “Amerikalılar bize birçok kez şunu söyledi: 'Gelin, Suriye'yi kimin yöneteceğine beraber karar verelim.' Bizse böyle işlerle hiçbir zaman uğraşmadık. Zira buna yalnızca Suriyeliler karar verebilir” ifadelerini kullandı.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir