Connect with us

DÜNYA

Stalini bir Carson anladı o da yanlış anladı!

Published

on

Siyasi doğruculuğun bir kenara bırakılması gerektiğini yoksa tüm ABD’lileri mahvedeceğini savunan Cumhuriyetçi başkan aday adayı Ben Carson, görünüşe göre doğruculuktan tamamen vazgeçti. 
Güney Carolina’da düzenlenen ve CBS News’in yayınladığı tartışma programında pek çok konuya değinen Carson, eski SSCB lideri Josef Stalin’den de alıntı yaptı. Ancak Stalin’in kayıtlara geçmiş böyle bir ifadesi olmaması dikkatlerden kaçmadı.
The Washington Post’un haberine göre Carson, “Josef Stalin ‘Amerika’yı alt etmek istiyorsanız, 3 şeye zarar vermelisiniz: ABD’lilerin tinsel hayatı, vatanseverlikleri ve ahlakı’ demişti” ifadelerini kullandı. Stalin’in böyle bir söz sarf ettiğine dair hiçbir kayıt bulunmaması ise Carson’ı komik duruma düşürdü. 
Öyle ki, basında, Carson’ın tarihsel bir kişilikten alıntı yaparak seçmenlerin gözüne girmeye çalıştığı ya da ‘ölmüş dünya liderlerinin bugüne kadar bilinmeyen açıklamalarına erişim sağladığı’ yorumları yapıldı.
Twitter kullanıcılarından biri de ‘ABD’ye zarar verme planımı görmek için berncarson.com sitesini ziyaret edin. Yazan: Stalin’ yazılı bir paylaşım yaptı. 
Carson, ABC kanalındaki tartışmada “Ağzımızdan çıkanlara dikkat etmeliyiz ama işin aslı, söylediklerimizin düşmanlarımızı ne kadar inciteceğine de fazla kafa yormamak gerekiyor” demişti.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir