Connect with us

DÜNYA

Ölümüne yürüyüş!

Published

on

Makedonya’nın sınırdan geçişleri durdurmasının ardından Yunanistan’ın İdomeni kasabasında bekleyişlerini sürdüren sığınmacılardan 1000’i, alternatif bir yol bulma umuduyla yürüyüşe geçti. Ancak sığınmacıların Makedonya sınıra ulaşabilmek için aşmak zorunda oldukları Suva Nehri, şimdiden üç göçmene mezar oldu.
Bölgedeki kampların 12 bini aşkın insanın barınması için yetersiz kalması ve ağır kış şartları nedeniyle yaşamın imkansız hale geldiği İdomeni’de bulunan 1000’den fazla sığınmacı iki grup halinde yürüyüşe geçti.
Büyük bölümü Irak ve Suriye’den kaçtığı belirtilen sığınmacıların Makedonya’nın sınırını tamamen kapatmadan kendilerine yeni bir yol bulmaya çalıştığı kaydedildi. Makedonya’ya yürüyen sığınmacılar arasında çok sayıda bebek ve çocuğun olduğuna da dikkat çekildi.
“SIĞINMACILARIN ÇEVRESİ POLİS TARAFINDAN SARILDI”
Sayılarının 1000’den fazla olduğunu belirten farklı kaynaklar ise sığınmacıların çevresinin polis tarafından sarıldığını aktardı. Aynı kaynaklar, henüz Makedonya’ya geçebilen sığınmacı olmadığına dikkat çekti.
Bu arada, Makedonya'nın sığınmacıların yeni güzargahına yakın noktalardaki “sınır kapatma” çalışmalarını hızlandırdığı iddia edildi.
SUVA NEHRİ’Nİ GEÇMEYE ÇALIŞAN ÜÇ SIĞINMACI BOĞULDU

Sığınmacılar, Makedonya’ya geçmeyi deneyecekleri bu yeni güzergah üzerindeki Suva Nehri’ni aşmak zorunda. Ancak daha şimdiden Suva Nehri’ni geçmeye çalışan üç Afgan sığınmacı boğularak hayatını kaybettiği açıklandı.
Öte yandan sığınmacıların geçişini takip eden Reuters foto muhabiri Stojan Nenov da nehrin aşılabilinmesi için insan zinciri oluşturulduğunu ve çocukların omuzlarda taşındığını aktardı. Nehri geçerek Makedonya sınırına ulaşan sığınmacılar, sınırı geçebilecekleri bir boşluk aradığını vurguladı.
Bu arada bölgede görev yapan 30'dan fazla gazetecinin tutuklandığı belirtiliyor.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir