Connect with us

DÜNYA

Shakespeare’in kafatası çalındı

Published

on

İngiliz arkeologların araştırmasına göre, dünyaca ünlü İngiliz oyun yazarı William Shakespeare'in kafatası mezarında olmayabilir.
İngiltere'deki Staffordshire Üniversitesi tarafından Shakespeare'in  Stratford-upon-Avon kasabasındaki Kutsal Trinity Kilisesi'nde bulunan mezarında  ileri teknolojiler kullanılarak yapılan incelemelerde ilginç bulgulara rastlandı.
Üniversitenin araştırmasına öncülük eden arkeolog Kevin Colls, konuya  ilişkin basına yaptığı açıklamada, mezara hiçbir şekilde zarar vermeden, toprağın  içini yer radarı taraması (GPR) teknolojisiyle incelediklerini belirtti.
Colls, “Shakespeare'in mezarının, baş kısmında garip bir düzensizlik  var. Tarihte, birinin gelip Shakespeare'in kafatasını aldığına yönelik bir hikaye  var ve ben kafatasının Kutsal Trinity'de olmadığına çok ama çok ikna olmuş  durumdayım” dedi.
Araştırmadan elde edilen bulgulara ilişkin konuşan Kutsal Trinity  Kilisesi'nin Papazı Patrick Taylor ise araştırmanın ikna edici olmadığını  belirterek, kafatasının çalındığına dair yeterli delillerin bulunmadığını  söyledi.
Mezar incelemeleri, Shakespeare'in ölümünün 400. yıldönümü ile  başlatılmıştı.
Shakespeare'in kafatasının çalındığı iddiasına ilk defa 1879 yılında  çıkan bir dergide yer verilmişti.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir