Connect with us

DÜNYA

Zarrab’a ödül vermemek için bakın ne yaptılar?

Published

on

Normalde 26 sektör lideri firmaya ödül verilmesi gerekirken, mücevher sektörüne bu yıl ödül verilmedi.
TİM’in 2015’te en çok ihracat yapan ilk 1000 firma listesinde mücevher sektörü lideri ise 395.2 milyon dolarlık ihracatla Roysar Gıda oldu. İran ile yapılan altın ticareti ve 17/25 Aralık operasyonları ile gündeme gelen ve şu anda ABD’de tutuklu bulunan işadamı Reza Zarrab’ın şirketi olan Roysar Gıda (eski adıyla Volgam Gıda) geçen yıl ihracat ödülü almış ve kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve diğer kabine üyelerinin katıldığı törende, Reza Zarrab’ın şirketine ödül vermemek için mücevher sektörü es geçildi.
İhracatın şampiyonu Koç Holding
Türkiye’nin ihracat şampiyonu ilk 10 firma Ford Otomotiv, Türkiye Petrol Rafinerileri, Oyak-Renault Otomobil Fabrikası, Kibar Dış Ticaret, Vestel Ticaret, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ, Arçelik AŞ, Toyota Otomotiv Sanayi AŞ, Bosch Sanayi ve Ticaret AŞ, TGS Dış Ticaret AŞ oldu.
Plaketlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alan, ihracat şampiyonu olan ilk 10 firma şöyle:”Ford Otomotiv, Türkiye Petrol Rafinerileri, Oyak-Renault Otomobil Fabrikası, Kibar Dış Ticaret, Vestel Ticaret, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ, Arçelik AŞ, Toyota Otomotiv Sanayi AŞ, Bosch Sanayi ve Ticaret AŞ, TGS Dış Ticaret AŞ.”
25 sektörün ihracat liderlerine ise plaketleri Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından verildi.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir