Connect with us

DÜNYA

ABD’nin yeni Başkanı Trump

Published

on

Hillary Clinton ve Trump'ın yarıştığı seçimlerde, 50 eyaletin tamamına yakınında ve başkent Washington DC'de sonuçlar belli oldu. Seçimlerden önce yapılan anketlerin aksine, ABD'nin 45'inci başkanı Trump oldu. Trump'ın kazandığı delege sayısı 279'a yükseldi. Clinton ise 218 delege kazandı. Clinton'ın kampanya direktörü John Podesta, seçim merkezlerindeki Demokratlardan evlerine gitmelerini istedi. İşte tüm son dakika gelişmeleri ile ABD başkanlık seçiminde son durum!
Son dakika: ABD seçimlerinde 270 delegeye ulaşan aday başkanlık koltuğuna oturuyor. Ülke genelindeki oyların yüzde 90'dan fazlası sayıldı. Trump ABD geenlinde oyların yüzde 48.2'sini, Clinton ise yüzde 47.1'ini aldı.
ABD'nin ve dünyanın geleceğini etkileyecek bu seçimlerde birçok eyaleti hangi adayın kazandığı belli oldu. Cumhuriyetçi Parti, Kongre'nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'ndeki üstünlüğünü korumayı garantiledi. Adaylardan birinin seçimi kazanabilmesi için 50 eyalet ve başkent Washington D.C.'deki toplam 538 delegenin en az 270'ini kazanması gerekiyordu.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir