Connect with us

DÜNYA

Leonard Cohen öldü

Published

on

Leonard Cohen'in vefatının ardından Sony Müzik Kanada'nın Facebook sayfasında yapılan açıklamada, “Efsanevi şair, söz yazarı ve sanatçımızın vefat ettiğini derin üzüntüyle bildiriyoruz. Müziğin en saygın ve üretken bireyini kaybettik” denildi. Cohen için daha sonra Los Angeles'ta bir anma töreni düzenleneceği bildirildi.
Efsane sanatçı Leonard Cohen'in ölüm haberi TSİ 04:30'da resmi Facebook sayfasından da duyuruldu. Columbia Records'dan bir temsilci ise BBC'ye Cohen'in vefat ettiği haberini doğruladı. doğruladı. Cohen'in ölüm nedeni ise henüz açıklanmadı. Kanada'nın Montreal kentinde dünayaya gelen Leonard Cohen, geçen ay 14. albümü You Want It Darker'ı yayınlamıştı.
Cohen'in Hallelujah şarkısı, tüm zamanların en fazla tekrar yorumlanan şarkılarından biri olmuştu.
Dünyaca ünlü sanatçı Leonard Cohen yaşamını yitirdi
LEONARD COHEN KİMDİR?
Tam adı Leonard Norman Cohen olan sanatçı, 21 Eylül 1934'de Kanada – Montreal'de dünyaya geldi.
Yazar, şair, söz yazarı ve müzisyen kimlikleriyle tanınan Cohen, ilk şiir kitabını 1956'da, ilk romanını ise 1963'te yayımladı.
Cohen, Avrupa pop müziğine dayanan ilk dönem çalışmalarının ardından din, yalnızlık, cinsellik ve kişiler arası karışık ilişkileri konu edindi.
Kanada'nın en büyük sivil şeref madalyası sahibi olan Cohen, 2008'de de “Rock and Roll Hall of Fame”e kadul edilerek adını en güçlü ve etkileyici şarkı yazarları arasına yazdırdı. 
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir