Connect with us

DÜNYA

Koalisyon ortakları cumhurbaşkanı adaylarını açıkladı

Published

on

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier resmen Almanya Cumhurbaşkanı adayı oldu. Koalisyon hükümetinin ortakları CDU lideri Angela Merkel, SPD lideri Sigmar Gabriel ve CSU lideri Horst Seehofer Steinmeier’in ortak cumhurbaşkanı adayı olduğunu bildirdi.
Üç lider de Steinmeier’den övgüyle söz etti. Başbakan Angela Merkel, “Çok iyi bir aday. Almanlar ona güvenebileceklerini biliyorlar” dedi. 
Seehofer, Steinmeier için “Hem ülke içinde hem dışarıda büyük bir siyasi deneyime sahip. Sakin ve itibar sahibi. Gauck’tan sonra yine iyi bir cumhurbaşkanımız olacak” yorumunu yaptı. Sigmar Gabriel ise SPD’den birinin cumhurbaşkanı adayı olmasına destek verdikleri için ortaklarına teşekkür etti.
KRİZDEN EN İYİ ÇIKARIZ
Steinmeier ise kendisine duyulan güvene teşekkür etti. Böyle bir fırtınalı dönemde bu görevi üstlenmekten dolayı gurur duyduğunu belirten Steinmeier, “Görevim büyük ama bu makama saygım çok daha büyük. Krizlerden başkalarına göre çok daha iyi çıkmasını bildik. Cumhurbaşkanı olarak toplumun içindeki bu gücü uyandırmak ve toplumun içine taşımak istiyorum” dedi. Steinmeier, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma kararı, ABD seçimleri ve Türkiye’deki durum gibi mevcut gelişmeleri siyasi deprem olarak niteleyerek, “Bunlar bizi sallıyor, ancak bizi dalgınlıktan da kurtarabilir” diye konuştu.
Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier önceki gün Ankara'ya ziyarette bulunmuştu. Steinmeier Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştirmişti.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir