Connect with us

Güncel

“Bağımsızlık gavura ‘gavur’ diyebilmektir”

Published

on

OHAL'in uzatılmasına yönelik itirazlar hakkında da konuşan Kurtulmuş, “OHAL getirdik diye birileri ayağa kalkıyor, ciddiye alacak değiliz” ifadelerini kullandı.
Kastamonu'da düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler 3. Bölge İstişare ve Değerlendirme toplantısında konuşan Kurtulmuş, yeni Türkiye'nin aynı zamanda bağımsız bir Türkiye olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Yeni Türkiye tarihiyle, kültürüyle barıştığında neyi görüyor? Orada emperyalizm yok, orada sömürü yok. Ama orada bir şey daha var. Tarihimizle, kültürümüzle barıştığımızda başkalarına karşı, emperyalist ülkenin boyunduruğu altına girmek de yok. Onların gölgesi altına girmek de yok. 'Türkiye müslümanlığı' dediğimiz, bugünlere kadar gelmiş olan bu büyük medeniyetin en temel özelliklerinden birisi gavura 'gavur' diyerek gavurun karşısına dikilebilmektir. Onun için Çanakkale'de vazgeçmedik. Onun için Kurtuluş harbinde esir düşmedik. Biz, bu millet, bu toprakların müslümanları nasıl düşünürse öyle düşünüyoruz. Bizim bu bağımsızlık meselesini ciddiye almamız lazım. Bizim için bağımsızlık gavura 'gavur' diyerek karşısına dikilebilmektir. Çanakkale'de yoksa direnemezdik. Gavur, gayri müslime verilen isim değildir, bizim lugatımızda. Bizim lügatımızda gavur despota, zalime, insanlara karşı zulüm edene, emperyaliste verilen isimdir. Bu topraklarda iktisadi ve siyasi bağımsızlığımız için söylüyorum. Biz Alah'ı bir bilir, Allah'tan başka kimsenin karşısında eğilmeyiz, diz çökmeyiz. Şimdi Türkiye bu istikamette yürüdükçe birilerinin telaşı bundandır.”

“KUSURA BAKMAYIN, CİDDİYE ALACAK DEĞİLİZ”
OHAL uygulamasını eleştirenlere de cevap veren Kurtulmuş, 15 Temmuz'da Türkiye'nin uçurumun kenarından döndüğüne vurgu yaparak, “Devletin içine girmiş olan bu insanları ayıklamak için OHAL getirdik diye birileri ayağa kalkıyor. Kusura bakmayın kimsenin bu sözlerini ciddiye alacak değiliz. Biz OHAL'i Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni darbecilerden korumak, milletimizin demokrasisine sahip çıkmak ve milletimizin geleceğini garanti altına almak için uyguladık. Gereği kalmadığı zaman, ihtiyaç kalmadığı zaman da bu kararı bağımsız, egemen Türkiye Cumhuriyeti'nin hükümeti olarak alır, uygulamaya koyarız” diye konuştu.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir