Connect with us

DÜNYA

Bağdadi’nin koltuğu sallanıyor IŞİD’de çatlak

Published

on

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Basın Sorumlusu Said Memuzini, IŞİD içinde büyük çatlak yaşandığını belirterek, 3'ü yabancı 5 emirin örgütten ayrılarak Rakka'ya kaçtığını ifade etti.
 
Örgütten ayrılan emirlerden ikisinin Arap asıllı olduğunu dile getiren Said Memuzini, “Tunuslu Bilal Şewaş Nusra Cephesi eski askeri sorumlusuydu, 2014'te IŞİD'e katılmıştı. Ebu Enes Suri ise son dönemde Musul'da kaldı. Geçtiğimiz günlerde Suriye'nin Rakka kentine geri döndü” ifadesini kullandı.
 
KDP'li yetkili, örgütten ayrılanların Ebubekir Bağdadi'yi indirmek istediklerini belirterek, şunları söyledi:
 
“Emirlerle Bağdadi birbirlerini İslam'dan uzak olmakla suçluyor. Söz konusu emirlere bağlı çok sayıda IŞİD'li var bu yüzden Bağdadi'nin onlara yaklaşması ve karşı gelmesi söz konusu değil. Emirler Irak ve Suriye'nin yanısıra örgütün de bu hale gelmesinden Bağdadi'yi sorumlu tutuyor.”
 
“BAĞDADİ GİTMEZSE DÖNMEYİZ”
Memuzini, Suriye'ye kaçan emirlerin Bağdadi'nin örgüt liderliğini bırakması halinde IŞİD'e dönecekleri şartını koştuklarını ifade ederek, “Emirler ayrıca Bağdadi'nin yerini alacak kişinin yardımcısının da Iraklı olmamasını istiyor” diye konuştu.
 
Musul operasyonun başlamasıyla çok sayıda örgüt emiri aileleriyle birlikte Suriye'ye kaçtı.
 
2014'ün ortasında Suriye ve Irak'ın büyük bir bölümünde denetimi sağlayan IŞİD örgütünün halifesi olarak bilinen Ebubekir Bağdadi'ye ait bir görüntü kaydı bulunuyor.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir