Connect with us

DÜNYA

TİME yılın 3. kişisi olarak HACKER’ları seçti

Published

on

Amerikan TİME Dergisi, yılın kişileri sıralamasında Trump'ı birinci, Hillary Clinton'ı ikinci, bilgisayar korsanlarını üçüncü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da dördüncü seçti.
Derginin bilgisayar korsanlarını yılın kişileri arasına alması doğal olarak herkesin dikkatini çekti.
Dergi, neden Hackerları yılın kişileri arasına aldığının gerekçelerini sıralarken bilgisayar korsanlarının 8 Kasım'da gerçekleşen ve Trump'ın başkan seçildiği seçimlerde 128 milyon Amerikalı seçmenin oy kullandığı sandıkları bile ele geçirmiş olabilme şüphesinden bahsetti.
Hackerların dünyada iyi ve kötü olarak tanınabileceğine işaret eden dergi, en azından 2016 için bilgisayar korsanlarının kötü olarak anılacaklarının altını çizdi. “Hackerlar, ABD İçişleri Dairesi Adalet Departmanı ve muhtemelen Ulusal Güvenlik Ajansı'na girdiler” diyen dergi, bilgisayar korsanlarının ulaşılamaz diye bilinen efsane isimlerin özel bilgilerine bile ulaştıklarını, pek çok ülkenin, bankanın, politikacının, sporcunun ve ünlünün özel bilgilerini ifşa ettiklerini belirten dergi, günümüzde artık hackerların demokrasiyi de hacklediklerine dikkat çekti.
Trump'ı birince seçen TİME'ın diğer “yılın kişisi” sıralaması şöyle:
HILLARY CLINTON
THE HACKERS
RECEP TAYYIP ERDOGAN
THE CRISPR PIONEERS
BEYONCÉ
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir