Connect with us

DÜNYA

Halep’te konvoya ateş açıldı çok sayıda ölü var

Published

on

Doğu Halep'ten dün başlayan tahliyeler bugün öğle saatlerinde kesintiye uğradı. Tahliye konvoyuna bugün Ramuse semtinden geçerken ateş açıldı. İddiaya göre bir grup, İdlib'de muhaliflerin kuşatması altındaki iki Şii köyünden yaralıların tahliyesini istediklerini, bu gerçekleşmediği için yolu kestiklerini savundu. 16 otobüsün ve bazı araçların bulunduğu konvoydaki yaklaşık 800 kişi silahlı milisler tarafından rehin alındı. 
Akşam saatlerinde gelen habere göre milis grubun açtığı ateş sonucu konvoydaki 14 sivil hayatını kaybetti. Saldırı sonrası diğer siviller bırakıldı, tahliye konvoyu kuşatma bölgesine geri döndü.
AFP ve Reuters haber ajansları, dünden beri devam eden tahliye işlemlerinin öğle saatlerinde durdurulduğunu bildirdi. Dünya Sağlık Örgütü de tahliye operasyonunun askıya alındığını teyit etti.
AFP'ye konuşan bir güvenlik kaynağı, Halep'teki tahliye operasyonunun, muhaliflerin anlaşmanın şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle askıya alındığını öne sürdü. Suriye devlet televizyonu, muhaliflerin tahliye sırasında ellerindeki “rehineleri” ve ağır silahları da yanlarına almaya çalışarak, anlaşmayı bozduğunu iddia etti.
Devlet televizyonu, tahliyelerin askıya alınmasının ardından 40'tan fazla otobüs ve aracın Doğu Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgeye geri döndüğünü bildirdi.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir