Connect with us

DÜNYA

Libya uçağı kaçırıldı

Published

on

Sebha-Trablus seferini yapan uçak için güvenlik güçleri teyakkuzda. Uçağı kaçıranlardan birinin elinde el bombası olduğu bilgisi geliyor.
Afriqiyah Havayollarının Libya’da iç hat seferini gerçekleştiren ve 118 kişi taşıyan uçağı kaçırıldı. Kaçırılan uçak Malta Luqa Havaalanına iniş yaptı. İki saldırgan, uçağı havaya uçurmakla tehdit ediyor. Uçağı kaçıranların Kaddafi yanlıları olduğu iddiası da var. 

LİBYA'DA UÇAK KAÇIRILDI, İLK AÇIKLAMA
Malta Başbakanı Joseph Muscat, Twitter'da “Kaçırılma ihtimaliyle Malta’ya yönlendirilen Libya iç hat uçuşu hakkında bilgilendirildim. Güvenlik ve acil durum ekiplerimiz teyakkuzda” yazdı.
Malta basını korsanların Kaddafi yanlısı olduğunu iddia ediyor. Ancak henüz korsanların talepleri net olarak bilinmiyor. Emniyet yetkilileri, Malta'da havaalanında bekleyen uçağın etrafında güvenlik önlemleri almış durumda.
Reuters, uçağın etrafında özel tim askerlerinin olduğunu duyurdu. Şu ana kadar uçağa yönelik herhangi bir operasyon düzenlenmedi. 
Olayın ardından havaalanındaki tüm uçuşlar iptal edildi. Malta’ya inmesi planlanan bazı uçakların ise İtalya’nın Sicilya adasına yönlendirildiği açıklandı. 

EL BOMBASI İDDİASI
İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan iddiaya göre saldırganların birinin elinde el bombası bulunuyor. Başka bir iddiaya göre saldırganlar yolcuları serbest bırkacaklarını ancak uçuş personelini bırakmayacaklarını söylediler.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir