Connect with us

Güncel

Hollanda polisi kadın bakanı tehdit etti

Published

on

Hollanda'nın Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'yı Türk konsolosluğuna girmesine engel olması büyük tepki çekti. İşte Hollanda'da devam eden diplomatik skandalda Bakan Kaya ile konsolosluğa girişine izin vermeyen polis şefi arasında yaşanan o diyaloglar…
Görüntülerde Türkçe konuşan bir polisin, polis şefi olduğunu belirttiği kişinin sözlerini tercüme ettiği görülüyor. 
Çeviri yapan kişi polis şefinin sözlerini şöyle aktarıyor: “Beyefendi buranın şefi. Yüksek bakanlıklardan emir geldi. Sizin direkt Hollanda'yı terk etmeniz lazım. Biz size eşlik edeceğiz, özel tim geldi sizin için. Kendi arabanızla bizi takip ederek Almanya'ya gitmeniz lazım, en kısa yoldan”
Bakan Kaya: Ben konsolosluk binamıza gireceğim. Burası benim ülkemin binası. Ve ben bir ülkenin bakanıyım. Hiçbir uluslararası teamülde böyle bir şey. Bunu kabul etmiyorum. Bunu reddediyorum. Almanya'ya da dönmüyorum.

'BU DA SİZİN İÇİN KÖTÜ OLABİLİR'
Bakan'ın sözlerine şu yanıt geliyor: “O zaman telefon açılması lazım. Başka kararlar alınabilir. Bu da sizin için kötü olabilir”
Diyalogların devamında Hollandalı polis “Gitmediğiniz takdirde başka uygulamalar yapılabilir. Mesela sizi içeri atabilirler.” ifadelerini kullanıyor. 
“İstediğiniz uygulamayı yapın.” diyerek polise sert tepki gösteren Kaya, şunları kaydetti:
“Birazdan buradan tüm dünyaya sesleneceğim. Yaptığınız bu antidemokratik uygulamayla Hollanda olarak ifade, hareket özgürlüğümü, her türlü demokratik hakkımı şu an ihlal ediyorsunuz. Burası benim ülkemin konsolosluğu ve siz benim oraya girmeme izin vermek zorundasınız.”
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir