Connect with us

Güncel

Başbakan: Avrupa’daki ırkçılığı Türkiye frenledi

Published

on

Başbakan Binali Yıldırım, Çankırı’da yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: “Size Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Halk oylamasında Çankırı, bir destan yazdı. Cumhurbaşkanını halk seçsin dedi, yüzde 81.5 destek verdiniz.

TÜRKİYE TERÖRLE ASLA İŞ TUTMAYACAK BÜYÜK BİR DEVLET


Artık terörle mücadelede kararımız tamdır. İster yurtdışında, ister yurtiçinde oraya gideceğiz, inlerini başlarına geçireceğiz. Birileri teröristlerle iş tutabilir. Ama Türkiye, terörle asla iş tutmayacak kadar büyük bir devlettir. Bizim terörle mücadelemizin, ülke güvenliği olduğu kadar, bölge güvenliği ve dünya barışı için önemi büyüktür.

AVRUPA İÇİN KARA LEKE


Bazı ülkeler var, 'Avrupa değerleri', 'İnsan hakları' diyor ama onların gerçek yüzlerini bir haftada gördük. Mesele Türkiye olunca nasıl birden bire diktatörleştiklerini, nasıl yasakçı bir uygulamaya geçtiler gördük. Hayır demek serbest, evet demek yasak. Ey Hollanda, Almanya özgürlükçü görünüp yasak uygulamak size yakışıyor mu? Teröristleri koruyup, kollayacaksınız, bakanlarımız geldiğinde de yolunu kesip, konuşturmayacaksınız. Soydaşlarımızın üzerine de atlarınızla, itlerinizle yürüyeceksiniz. Bu zorbalık, yasakçı zihniyet Avrupa için kara bir lekedir.

TÜRKİYE, AVRUPA'DA IRKÇILIĞI BİR MÜDDET DAHA FRENLEDİ



Artık Avrupa bile siyasetini Türkiye gibi yapıyor. Bakın Hollanda'ya, Türkiye ayar verdi. Irkçılığı bir müddet daha Avrupa'da frenledi. Bu düşmanca politikalar, sizi doğru bir sonuca götürmez. Bu yapılanları bir kenara yazdık. Gerekli karşılık verildi. 16 Nisan'da vereceğiniz Avrupa için en iyi cevap olsun.

DEĞİŞİMDEN KORKTULAR


Bazıları bu değişimi istemiyor. Niye istemiyor? Onlar hep değişimden korktular. Değişim demek gelişme, kalkınma, büyüme demek. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi memleket meselesidir. Diyorlar ki, bu sistem Recep Tayyip Erdoğan için. Bu sistem değişikliği Erdoğan için değil, her doğan içindir. Kemal Kılıçdaroğlu aklına geleni söylüyor. Ama söylediklerinin hiçbiri bir işe yaramaz. Bugüne kadar tek bir şeyi doğru söyledi, teşekkür ediyoruz. Kılıçdaroğlu Anayasa değişiklik metnini tersinden okumuş. Bizim anlatmaya çalışıp anlatamadığımızı Kemal Bey en iyi şekilde anlattı. Bir şey kaldı, kendi kampanyasını bıraksın evet kampanyasına dahil olsun.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir