Connect with us

DÜNYA

Londra’da terör saldırısı ölü sayısı artıyor

Published

on

Saldırılardan ilkinde, 10'dan fazla insan 4×4 araçla ezilerek yaralandı. Diğer olayda ise parlamento bahçesindeki polise bıçakla saldıran bir şüpheli vuruldu. Polis, terör soruşturması başlattı. Halkın özellikle Parlamento Meydanı, bakanlıkların bulunduğu Whitehall, Westminster Köprüsü , Lambeth Köprüsü, Victoria Caddesi yakınlarında bulunmaması istendi.
İngiltere'nin başkenti Londra bugün akşamüstü saatlerinde, parlamento ve civarında yaşanan saldırılarla sarsıldı. Saldırılardan birinde, parlamento bahçesinde bir polise bıçaklı saldırı düzenlendi. Polisin yaralandığı, parlamento binasına girmeye çalıştığı tahmin edilen saldırganın ise vurulduğu açıklandı.
İngiliz basındaki haberlerde, bölgedeki bir başka saldırıda ise 4×4 araçla Westminster Köprüsü üzerinde 10'dan fazla insanın ezildiği belirtildi. Reuters'ın servis ettiği bir fotoğrafta, bir otobüsün lastiğinin altında yatan bir kadının bedeni görüldü. Ayrıca yaralılardan 3'ünün turistik gezi amacıyla bölgede bulunan Fransız lise öğrencileri olduğu öğrenildi.
İki saldırının da aynı kişi tarafından gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği henüz bilinmiyor. Ancak iddiaya göre, saldırgan önce araçla sivilleri ezdi, ardından da parlamento bahçesindeki polise bıçakla saldırdı. Saldırganın silahlı olduğu ve etrafa ateş açtığı yönünde iddialar da var.

GÖRGÜ TANIKLARI: ASYALI GÖRÜNÜMLÜ, 40'LI YAŞLARDA…
Bazı görgü tanıkları “Saldırgan Asyalı görünümlü, 40'lı yaşlardaydı. Aracını sivillere ve bisikletlilere çarpıp parlamento binasına sürdü” dedi.

PARLAMENTODA PANİK
Yerel saatle 14.35 sularında meydana gelen olayın ardından parlamento binası giriş ve çıkışlara kapatıldı. Milletvekillerinden parlamento binasından çıkmamaları söylendi.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR
İngiliz polisi, başkent Londra'daki terör saldırısında 4 kişinin hayatını kaybettiğini, biri polis 20 kişinin yaralandığını bildirerek, “Saldırının bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini düşünüyoruz. Saldırgan etkisiz hale getirildi.” açıklamasını yaptı.

POLİSTEN HALKA UYARI YAPILDI: ORALARA GİTMEYİN
Scotland Yard’dan yapılan açıklamada ise halkın özellikle Parlamento Meydanı, bakanlıkların bulunduğu Whitehall, Westminster Köprüsü , Lambeth Köprüsü, Victoria Caddesi yakınlarında bulunmaması istendi.
İngiliz parlamentosu üzerinde helikopterler uçarken, yeni terör saldırılarının olabileceği şüphesiyle güvenlik güçleri İngiliz parlamentosunun kademeli olarak tahliyesine ara verdi.

BAŞBAKAN RESMİ KONUTA GETİRİLDİ
Öte yandan İngiltere Başbakanı Theresa May’in aracıyla resmi konutu 10 Numara'ya getirildiği, gelişmeleri burada takip ettiği kaydedildi.

“TERÖR SALDIRISI”
Londra polisi, aksi yönde bir bilgi edinilene dek, olayı “terör saldırısı” olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Daha sonra yapılan polis açıklamasında ise olaya ilişkin terör soruşturması başlatıldı.
Olayın yaşandığı Westminster bölgesinde metro seferleri durduruldu, istasyonlar boşaltıldı.
SALDIRGAN O MU?
Daily Mail gazetesi saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen şüphelinin fotoğrafını yayınlarken, Independent gazetesi de saldırganın Jamaika asıllı İngiliz vatandaşı 41 yaşındaki Abu İzzadeen olduğunu öne sürdü, iddiayı BBC yalanladı.
Olay yerel saatle 14.35'te meydana geldi. İngiliz Parlamento binası önünde bıçaklı ve otomobilli saldırı gerçekleşti.
Terör saldırısında biri polis 4 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi de yaralandı. Saldırgan da polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.
Otomobiliyle yayaları ezerek İngiliz Parlamento binasının önüne gelen saldırgan araçtan inerek bahçeye girdi.
40'lı yaşlarda olduğu belirtilen bıçaklı saldırgan polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.
Daily Mail ise saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen şüphelinin fotoğrafını yayınladı.
Fotoğrafta yerde saldırı sırasında kullanılan bıçak ise dikkat çekti.
Independent saldırganın Abu Izzadeen olduğunu iddia etti, BBC bu iddiayı yalanladı.
Güvenlik görevlileri saldırganın da öldüğünü duyurdu.
Independent, Londra saldırısını yapan kişinin Jamaika asıllı İngiliz vatandaşı 41 yaşındaki Abu İzzadeen olduğunu iddia etti. Independent'ın iddiası BBC tarafından yalanlandı. BBC haberine göre, terörden sabıkası bulunan Izzaadeen hâlâ hapiste bulunuyor.
Saldırganın kimliğiyle ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir