Connect with us

GÜNDEM

Kılıçdaroğlu, iş adamlarıyla bir araya geldi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, Gebze Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda iş adamlarıyla bir araya geldi.

Published

on

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gebze’de bulunan Gebze Organize Sanayi Bölgesinde ki Sanayicilerle buluşarak “Avrupa Birliği Sürecinin Ekonomiye Etkileri” konulu konferans verdi. Gebze Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda düzenlenen programa Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Kocaeli Milletvekilleri Tahsin Tarhan, Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar, CHP Kocaeli ve Gebze İlçe teşkilatı yöneticileri, çok sayıda sanayici katıldı. Programda konuşan Kılıçdaroğlu, “Diline egemen olamayan ülkeyi yönetemez. Suriye ile kavga ettik niçin. 3 buçuk milyon Suriyeli var. Yarın görecekseniz Suriye mafyası da çıkacak. Ne yapsın bu adamlar, ne ile geçinecekler” dedi.

“DEMOKRASİSİ GELİŞMEMİŞ HİÇBİR ÜLKE BÜYÜMEMİŞTİR”

Kılıçdaroğlu, “Yeni modelde kimse parlamentoya gelip hesap vermeyecek. Hiçbir bakan hakkında GEN Soru veremezsiniz. Saygınlığın ölçüsü demokrasi ve üretimde yatar. Bir ülkede saygınlık ve üretimin ölçüsü demokrasi ve üretimdir. Demokrasiniz gelişmişse ve üretiyorsanız o ülke dünyanın her tarafında saygındır. Japonya, Almanya, Amerika, Hollanda bunun için saygın. Demek ki demokrasinizi geliştireceksiniz üretiminiz arttıracaksınız. Demokrasisi gelişmemiş hiçbir ülke büyümemiştir, tarihte örneği yoktur. Üretimi sanayici nasıl yapacak. Hukuk güvenliği yoksa niye yatırım yapsın. Hukuk güvenliği yoksa yabancı sermaye niye gelsin. Hukukun olduğu yere güvenliğin olduğu zaman yatırımı varsa, hukuk güvenliği varsa gider yatırımını yapar. Hangi ülke olursa olsun. Ama yoksa neden gelsin. Yabancı sermaye kaçıyor, tabi kaçar. Bugün bizim taşıdığımız endişelerin tamamını gelişmiş ülkelerin tamamı yaşıyor. Hepsinde aynı soru, Türkiye’nin geleceği ne olacak. Hep beraber düşünmek zorundayız” şeklinde konuştu.

“BATIDA BİZİM YAPTIĞIMIZ BİR ÜRÜNÜ GÖRDÜĞÜMDE GURUR DUYARIM”

Batıda Türkiye Cumhuriyetinde imal edilen bir ürünü gördüğüm zaman sevinirim diyen Kılıçdaroğlu, “Bu kadar sorunumuz varken, bütün yetkileri bir kişiye verelim, bizim düşünmemize gerek yok. Aklımızı kullanmamıza gerek yok gibi bir sürecin içine Türkiye sokulmamalı. Ama gidip Batıda Türkiye Cumhuriyetinde imal edilen bir ürünü gördüğüm zaman sevinirim. Orada yapılan görkemli bir binayı bunu Türk müteahhitler yaptı dediklerinde sevinirim. Gurur duyarım. Tanır mıyım tanımam ama sonuçta o marka bizim markamız. O insan bizim insanımız ve bunları yapabiliyoruz biz. Önlerinde ki en ciddi engel demokrasiye getirilen sınırlamalar. Düşünce özgürlüğüne getirilen sınırlamalar, demokrasiye getirilen sınırlamalar sanayicinin elini kolunu bağlıyor, esnafın, üreticinin elini kolunu bağlıyor. Bütün bunları aşmamız lazım” ifadelerini kullandı.

“AVRUPA İLE KAVGA EDECEKSEK, FINDIĞI KİME SATACAĞIZ”

“Esnaf turist duasına çıkıyor” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, “Avrupa Birliğine üyelik çok önemli. Söyledim, diline egemen olamayan ülkeyi yönetemez. Suriye ile kavga ettik niçin. 3 buçuk milyon Suriyeli var. Yarın görecekseniz Suriye mafyası da çıkacak. Ne yapsın bu adamlar, ne ile geçinecekler. Irak’la kavga ettik, niçin. Gittik Mısır’la kavga ettik, Mısır Ro Ro seferlerini iptal etti. Rusya ile kavga ettik neden. Esnaf turist duasına çıkıyor. Nerede Alanya’da. Acaba turist gelir mi diye turist duasına çıkıyor. Sorun nerede. Sorun siyaset grubunda. Siyaset düzgün olsa, demokrasi düzgün olursa, hukuk düzgün olursa, güvenliği olursa turist niye gelmesin. Bıraktık onu şimdi Avrupa ile kavga ediyoruz. Hollanda ile kavga ettik, Karadenizli işadamları geldiler. Hepsi dertli ne oldu dedim, Hollanda ile kavga ettik. Ne oldu, siz sanayi malı ihraç etmiyorsunuz fındık ihraç ediyorsunuz dedim, fındığı kime satacağız dediler. Doğru fındığı kime satacaksın. Japonya, Hindistan, Çin, Amerika fındık almıyor. Fındığı Avrupa alıyor, onunla kavga edeceksek fındığı kime satacağız” dedi.

“BEN VATANSEVER DEĞİLİM Kİ HEPİMİZ VATANSEVERİZ”

Defalarca dış politikanın 180 derece değişmesini söylediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Savaş meydanlarından çıkan bir komutan Atatürk, savaş meydanlardın çıktı geldi. Savaş zorunda olmadıkça bir cinayettir dedi, zorunda olmadıkça. Savaşın ne olduğunu biliyordu. Filistin’de, Yemen’de, Anafartalar’da bütün hayatı savaşlarda geçti. Arkasından ne söyledi yurtta barış dünyada barış dedi. Barışın ne kadar değerli olduğunu savaş meydanlarından gelen insanlar bilir. Oradaki acıyı, kanı, gözyaşını oradan gelen insanlar bilir. Defalarca dış politikanın 180 derece değişmesini söyledik. İyi ilişkiler kurduğumuzda bölgenin lider ülkesi olacağını söyledik. Hatta dünyanın lider ülkesi olacağız. Bu kadar mükemmel görkemli bir coğrafyadayız ama hakkını veremiyoruz. Hepimize düşen bir görev var. Referanduma gideceğiz. Ayın 16’sında oy kullanacağız. İşçisiyle, işvereni ile memuru ile işsizi ile hepimizin Türkiye’si. Ben vatansever değilim ki hepimiz vatanseveriz. Birlikte vatanseveriz. Birlikte mücadele edeceğiz, çalışacağız. Eğer biz bu mücadeleyi yapabilirsek, demokrasimizi güçlendirebilirsek emin olun Türkiye’nin önünde hiçbir güç duramaz” dedi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir