Connect with us

DÜNYA

Keşke biz de ödül verebilseydik!

Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın her yıl verdiği Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü’ne bu yıl bir Türk öğretmen de layık görüldü. İzmir’de altı kız öğrencisine cinsel istismarın takipçisi olan Saadet Özkan, ödülünü First Lady Melania Trump ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Thomas A. Shannon’dan aldı.

Published

on

Melania Trump, ödül töreni öncesinde yaptığı konuşmada, “Bu kadınlarla aynı sahneyi paylaşmaktan onur duyuyorum. Biz kadınlar, dünyamızı daha güvenli hale getirmek için birlikte hareket etmeli, bireysel cesaret dışında işbirliği de yapmalıyız,” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü ile, barış, adalet, insan hakları, cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlenmesi için, gerektiğinde hayatı pahasına çalışan ve liderlik eden kadınları onurlandırıyor.

Bakanlık 2007’den bu yana 100’den fazla kadını bu ödüle layık gördü. Bu yıl da Saadet Özkan dışında 12 kadın daha cesaretlerinden dolayı aldı.

Saadet Özkan, İzmir’in Menderes İlçesi’nde, yaşları 6 ile 11 arasında değişen altı kız öğrenciye cinsel istismarda bulunan okul müdürü Adil Ş.’nin iki yıl önce tutuklanmasını sağlamıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndaki biyografisine göre 1978, İzmir doğumlu Özkan özellikle şehir dışındaki bir okulda çalışmayı seçmiş, bu şekilde bir fark yaratabileceğini düşünmüştü. Çalıştığı okulda onlarca yıldır süren cinsel istismar skandalını ortaya çıkardıktan sonra, baskıya maruz kalmıştı.

2017’nin ödül alan diğer cesur kadınları Botswana, Kolombiya, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Irak, Nijer, Papua Yeni Gine, Peru, Sri Lanka, ve Suriye’den geldi.

13 kadın, Uluslararası Liderlik Programı çerçevesinde, Dışişleri Bakanlığı’nın davetlisi olarak birçok Amerika şehrini ziyaret edecek.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir