Connect with us

GÜNDEM

Akıncılar Hava Üssü iddianamesi mahkemede

Darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin iddianame tamamlanarak mahkemeye gönderildi. İddianamede bir numaralı şüpheli olarak Fetullah Gülen yer alırken, iki numaralı şüpheli Adil Öksüz, üç numaralı şüpheli Kemal Batmaz oldu. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın da şikayetçiler arasında yer aldığı iddianamede, darbe girişiminin askeri sorumlusu ise Akın Öztürk gösterildi.

Published

on

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin iddianamenin tamamlanarak mahkemeye gönderildiğini bildirdi. Darbeyi yönetenler için 303 kez müebbet istendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin iddianamede, bir orgeneral, altı tümgeneral, 18 tuğgeneral, 22 albay, 26 yarbay, 33 binbaşı, 56 yüzbaşı, 62 üsteğmen, 115 teğmen, 131 astsubay ve bir uzman çavuş olmak üzere toplam 481 şüphelinin bulunduğunu bildirdi.

KEMAL BATMAZ

Kocaman, 6 şüphelinin sivil yönetici, 4 kişinin de sivil şüpheli olduğu iddianamenin bir numaralı şüphelisinin terörist başı Fetullah Gülen, iki numaralı şüphelisinin Adil Öksüz, üç numaralı şüphelisinin Kemal Batmaz olduğunu kaydetti.

İddianamede asker kanadının 1 numarası Akın Öztürk

ERDOĞAN ŞİKAYETÇİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin, 570 klasörden oluşan, 4 bin 658 sayfalık iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakanlık, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve TBMM’nin bombalanmasında mağdur olan milletvekillerinin şikayetçi olarak yer aldığını ifade etti.

TBMM’NİN BOMBALANMASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü’ndeki eylemlere yönelik iddianamenin, TBMM’nin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınındaki köprülü kavşak ve otoparkın, Özel Harekat Daire Başkanlığının, TÜRKSAT’ın ve Ankara Emniyet Müdürlüğünün bombalanması olayları ile Akıncı Üssü ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı’ndaki darbeye teşebbüs eyleminin yönetilmesini kapsadığını bildirdi.

DARBE KARŞITI KOMUTANLARIN KAÇIRILMASI

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin iddianamede, Kayseri, Diyarbakır, Adana İncirlik’ten kalkan uçaklar ile İstanbul SAT Komutanlığından gelen darbecilerin Akıncı Üssü’ndeki eylemlere katılması ve Konya MAK timinin İstanbul’daki darbe karşıtı komutanları Akıncı Üssü’ne kaçırması olayları da yer alıyor.

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin iddianame ayrıca, Genelkurmay, Hava, Kara, Deniz Kuvvetleri komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, İnsani Yardım Tugayı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, MEBS Komutanlığı ve diğer askeri birliklerden, darbenin yönetim merkezi Akıncı Üssüne gelerek darbeye teşebbüs eylemlerine iştirak edilmesini kapsıyor.

Akıncı iddianamesi mahkemeye gönderildi.


*Adil Öksüz ve Kemal Batmaz, Atatürk Havalimanı’nda böyle görüntülenmişti

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir