Connect with us

DÜNYA

Türk temsilciliklerinde şarbon paniği

Türkiye’nin Hannover ve Essen başkonsolosluklarına, şüpheli birer paket gönderildi. Essen Başkonsolosluğu’na gönderilen paketin içinde şarbon olmasından şüphelenildiği belirtildi. Türkiye’nin Almanya genelindeki temsilciliklerinden altısına şüpheli paket gönderildiği açıklandı.

Published

on

Hannover polis sözcüsü Philipp Hasse, bu sabah Türkiye’nin Hannover Başkonsolosluğunun bir çalışanının, içinde ‘toza benzer bir madde’ olan bir mektubu fark ettiğini söyledi.

Hasse, çalışanın söz konusu mektubu başkonsolosluk binasının önündeki caddede bulunan ağacın yanına koyduğunu ve durumu binanın önündeki polislere bildirdiğini belirtti. Mektubun daha sonra özel kutuya alınarak incelenmek için götürüldüğünü ifade eden Hesse, mektubun kimin tarafından gönderildiği konusunda bir şey söylemeyeceğini, inceleme sonucunun beklenmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye’nin Hannover Başkonsolosluğunda görevli Muavin Konsolos Halil Karabağlı da “Bu sabah Başkonsolosluğumuza bırakılan şüpheli zarf polise intikal ettirilmiştir. Polisten henüz bir netice gelmedi. Ayrıca öğrendiğimiz kadarıyla aynı şekilde diğer Başkonsolosluğumuza da gönderilmiş” ifadelerini kullandı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Almanya’da altı misyona daha benzer mektuplar gönderildi. Cumhuriyet gazetesinin aktardığına göre, buralardan biri Essen Başkonsolosluğu.

Haberde, konsolosluk çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı ve olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildiği belirtildi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından, şüpheli paket, uzmanlar tarafından incelenmek üzere laboratuvara götürüldü. Essen Savcılığı olayla ilgili inceleme başlattı.