Connect with us

SPOR

1 dakikada her şey değişti Lyon: 2- Beşaktaş: 1

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş 1-0 öne geçtiği maçta Fransız temsilcisi Lyon’a 2-1 mağlup oldu. Bu mücadelenin rövanşı 20 Nisan’da oynanacak.

Published

on

Lyon Stadı’nda oynanan mücadelede temsilcimiz Beşiktaş’ın golünü 15. dakikada Babel atarken, ev sahibi Lyon’a galibiyeti getiren golleri 83. dakikada Tolisso ve 84. dakikada Fabri’nin büyük hatası sonrasında Morel kaydetti.

MAÇ ÖNCESİ ORTALIK KARIŞTI


Temsilcimiz Beşiktaş bu akşam UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Fransız temsilcisi Lyon ile karşılaşıyor. Dev maçın başlamasına dakikalar kala arbede çıktı, Lyonlu fanatik taraftarların bulunduğu güney tribününden onlarca Lyonlu bir anda sahaya girdi, bu nedenle maçın başlaması gecikti. Olay öncesi bir grup Lyonlu taraftarın da Türk taraftarlara saldırdığı belirtiliyor.

Olympique Lyon Kulübü Başkanı Jean-Michel Aulas, sahaya girerek taraftarları yatıştırmaya çalıştı. Daha sonra Başkan Aulas, mikrofonla taraftarlara seslenerek sakin olmalarını söyledi. Uyarıların ardından taraftarlar tekrar tribündeki yerlerini aldılar.

Maçın saat 22.05’te başlaması gereken mücadelede 22.50’de başladı. Lyon kulübü ise taraftarlarının tribünlere atılan meşaleler nedeniyle sahaya girdiği yönünde bir açıklama yaptı. Sahaya inen Lyonlu taraftar sayısının 2 bini bulduğu belirtiliyor.


İŞTE İLK 11’LER

Lyon: Anthony Lopes, Mammana, Diakhaby, Tolisso, Lacazette, Ghezzal, Morel, Fekir, Rafael, Valbuena, Tousart
Beşiktaş: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Mitrovic, Tosic, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Babel, Talisca, Cenk

BEŞİKTAŞ TARAFTARI YALNIZ BIRAKMADI

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Fransa’nın Olympique Lyon takımıyla deplasmanda yapacağı karşılaşma öncesi siyah-beyazlı taraftarlar, müsabakayı coşkulu bir şekilde bekledi. Siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşma öncesinde Lyon kentinde toplanmaya başladı. Fransa’nın yanı sıra Türkiye ve çevre ülkelerden maçı izlemek üzere Lyon’a gelen taraftarlar, şehrin sokaklarında marşlar söyleyip, tezahüratlarda bulundu.

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final ilk maçında Lyon ile deplasmanda oynayacak olan Beşiktaş’a Fransız kulübü jest yaptı. Lyon Kulübü Başkanı Jean-Michel Aulas ve yönetim kurulu üyeleri, siyah-beyazlılara dostluk yemeği verdi. Yemekte Beşiktaş’ı Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil, Kartal Yuvaları’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Mican ile Pazarlama ve Sponsorluklardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Umut Kutlu temsil etti.

UEFA Delgesi Jean-Paul Mievis’in de yer aldığı yemekte; Fransa Futbol Federasyonu, Fransa Ligi ve Lyon şehri yetkililerinden de katılım oldu.

Dünyaca tanınan Paul Bocuse restoranında gerçekleştirilen yemekte plaketler verilirken, karşılıklı olarak iyi dilekler paylaşıldı.

3 OYUNCU CEZA SINIRINDA

Beşiktaş’ta Aboubakar’ın kırmızı kart cezalısı olmasının yanı sıra 3 oyuncunun sarı kart ceza sınırında olması da ikinci maç için tehlike demek. Daha önceden 2 sarı kartı bulunan Caner Erkin ve Marcelo’ya son Olympiakos maçında sarı kart gören Oğuzhan da eklendi. Bu üç oyuncu bu akşam sarı kart görmeleri durumunda bir hafta sonra İstanbul’da oynanacak rövanş karşılaşmasında takımdaki yerini alamayacak.