Connect with us

GÜNDEM

AKP’den Erdoğan için onay

AKP MKYK, olağanüstü kongre kararı tarihini 21 Mayıs onaylandı. 21 Mayıs’taki kongrede Erdoğan, genel başkan olacak.

Published

on

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurucusu olduğu AKP’ye yarın dönüyor. Yarın partiye yeniden üye olacak olan Erdoğan, 21 Mayıs’ta yapılacak olan AKP Olağanüstü Kongresi’nde ise yeniden partinin genel başkanlık koltuğuna oturacak. Bunun için de süreci başlatacak karar bugün peş peşe yapılan iki toplantıdan çıktı. İlk olarak AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Parti genel merkezinde gerçekleştirilen toplantı, saat 10.40’ta başladı. Merkez Yürütme Kurulu toplantısı Saat 14.00 sıralarında bitti.

MKYK: OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARINI RESMEN ONAYLADI

MYK’nın ardından Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. AKP Genel Merkezindeki toplantı, saat 14.50’de başladı. Toplantı 16: 20 sıralarında bitti. Toplantıda AKP’nin 21 Mayıs’ta olağanüstü kongereye gitme kararı resmen onaylandı. Toplantıdan kongre hazırlıkları için MYK’ya yetki verildi.

ERDOĞAN’IN PARTİYE ÜYELİK KARARI OY BİRLİĞİ İLE ONAYLANDI

MKYK’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’ye 3 yıl sonra tekrar üye olması kararı oy birliği ile alındı.

PARTİ SÖZCÜSÜ YASİN AKTAY’DAN AÇIKLAMA

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Yasin Aktay alınan karalara ilişkin açıklama yapıyor. Aktay referandum sonrası hemen yürürlüğe giren üç madde biri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partiyle ilişkisinin ihya edilmesi süreci MYKY’da alınan karar ile başladığını dile getirdi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir