Connect with us

DÜNYA

Federal devlet gibi! Bu açıklamayı neden valilik yaptı?

İngiliz basınında geniş şekilde yer alan “Türk Ordusu İdlib’e girecek” iddialarına ilişkin resmi açıklama temayülleri yerle bir edercesine Hatay Valiliği’nden geldi.

Published

on

Rusya’nın önerdiği Suriye’de “4 çatışmasız bölge” oluşturulması konusunda anlaşmaya varılması üzerine özellikle İngiliz basınında Türk Ordusu’nun İdlib’e girerek, devriye gezeceği haberleri yayınlandı. İki gün önce yayınlanan bu haberler Arap sosyal medyasında geniş yankı uyandırdı. Bu iddia ile ilgili Türkiye’den resmi açıklama ise alışılagelmiş temayüllerin dışında Hatay Valiliği’nden geldi. Bugüne kadar hiç görülmemiş bir şekilde uluslararası bir konu ile ilgili merkezi hükümetten beklenen açıklamanın Hatay Valiliğinden gelmesi, hayli şaşırtıcı bulundu. Valiliğin, ulusal içerikli bağlayıcı resmi bir açıklama yapması,  ister istemez “federal devlet” yapılanmalarını çağrıştırdı.

Başkomutanlık makamı olarak Cumhurbaşkanlığı’nın, hükümet olarak Başbakanlığın veya ilgili kurumlar olarak Milli Savunma Bakanlığı ya da Dışişleri Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılması beklenen bu tür bir açıklamanın Hatay Valiliği’nden gelmesi, kafaları karıştırdı…

İşte Türk Ordusu’nun İdlib’e gideceğine ilişkin iddialarla ilgili Hatay Valiliği’nin yaptığı yazılı açıklama:

“Arapça yayın yapan bazı siteler ve sosyal medya hesaplarında iddia edildiği gibi Türk ordusunun İdlib bölgesine gireceği şeklindeki açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır.

Böyle bir açıklamanın Valiliğimiz tarafından yapılması da söz konusu değildir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir