Connect with us

GÜNDEM

Başbakan’dan ‘CHP’ ve ‘Abdullah Gül’ açıklaması: Zaten yeterince karışık…

Başbakan Binali Yıldırım, CHP’deki istifalar ve tartışmalara ilişkin,

Published

on

Başbakan Binali Yıldırım, Moldova dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP’deki tartışmalara değinen Yıldırım, “CHP’nin iç meselelerine bizim karışmamız doğru değil. Zaten yeterince karışıklar. Bir de biz kalabalık etmeyelim” dedi.

Hürriyet’ten Fikret Bila’nın köşesine taşıdığı açıklamalar şöyle:

(CHP’deki parti içi tartışmalar) Önemli değişimlerden sonra CHP’de bu hep oluyor; yeni bir durum değil. Seçimler sonrasında CHP’de mutlaka sesler yükseliyor. Bugün yaşananlar da onun tekrarından ibaret. CHP’nin iç meselelerine bizim karışmamız doğru değil. Zaten yeterince karışıklar. Bir de biz kalabalık etmeyelim.

(Cumhurbaşkanı’nın ABD ziyareti sırasında Türkiye, Beyaz Saray’a ne önerecek) Önereceğimiz şeyler belli. Sır değil. Biz başından beri PYD-YPG gibi örgütleri terör örgütü olarak görüyoruz. Bu örgütlerin müttefik ABD tarafından Suriye’de DAEŞ’le mücadelede kullanılmasını doğru bulmuyoruz. Bunu başından beri söylüyoruz. Bizim teklifimiz “Beraber yapalım” şeklindedir. Bize söyledikleri şey ise “Henüz karar vermedik” biçimindedir. Ama sahada PYD-YPG ile faaliyetleri devam ediyor. Bu ortak faaliyetler bir önceki yönetim döneminde başlamıştı. Ümit ederiz ki ABD’nin yeni yönetim döneminde sürdürülmez.

ABDULLAH GÜL KARARI

(11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül de davet edilecek mi) Elbette davet edeceğiz. Bizde eski-yeni ayrımı olmaz. Partinin kuruluşundan bu yana kim varsa davet edeceğiz.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir