Connect with us

GÜNDEM

Albay Orkun Özeller’den ABD’ye madalya tepkisi

ABD’nin terör örgütü YPG’ye ağır silahlar verme kararından sonra İncirlik Üssü’nde çok çarpıcı bir olay yaşandı. Özel Kuvvetler’de IŞİD’e Karşı Mücadele Birimi’nde görevli Albay Orkun Özeller, ABD’li subayın sunduğu madalyayı “Bu madalyayı verenler benim düşmanım olan YPG ile işbirliği içindedir. ‘Onurum’ bu madalyayı kabul etmeme müsaade etmemektedir” diyerek reddetti.

Published

on

Olay önceki gün İncirlik Üssü’nde IŞİD’le Mücadele Koalisyon Karargâhında düzenlenen veda ve madalya töreninde yaşandı. Törende gösterdiği üstün başarılardan dolayı Albay Orkun Özeller’e ABD Komutanlığı tarafından madalya ve beratı verilecekti. Madalyayı ABD’li Albay Kevin Leahy “Doğal Kararlılık Harekatı Komutanlığı” adına takdim edecekti.

“ONURUM BU MADALYAYI KABUL ETMEYE MÜSAADE ETMEZ”

Ancak Albay Özeller, törende yaptığı şu konuşmayla takdim edilmesi planlanan madalyayı şu sözlerle reddederek tören alanını terk etti: “Türkiye olarak güzel işler başardığımızı düşünüyorum. Bunların en önemlisi de El-Bab operasyonu sırasında hiç sivil kayıp ve dost ateşi ile vurulma olayının olmamasıdır. Oysa haritaya baktığınızda Suriye ve Irak’ta bu tür zayiatlar yaşanmaktadır. Bu da ‘bizim’ ne kadar başarılı olduğumuzu gösterir. Sizleri yaralamak ve üzmek istemem. Fakat bu madalyayı kabul etmem mümkün değildir. Çünkü bu madalyayı verenler benim düşmanım olan YPG ile işbirliği içindedir. ‘Onurum’ bu madalyayı kabul etmeme müsaade etmemektedir.”

Güvenlik kaynakları yaşanan olayı doğrularken, SÖZCÜ, Albay Orkun  Özeller’in yakın arkadaşlarına ulaştı. Arkadaşları Albay Özeller için “Çok vatansever, kahraman bir subaydır. Kafasına koyduğu her işi yapar. Vatan ve millet sevgisi onun için hep ön plandadır” dedi.

2003 YILINDA KENDİSİNE SALDIRAN 4 ALMAN ASKERİNİ TEK BAŞINA DÖVDÜ

Öte yandan Orkun Özeller, 2003 yılında Kosova’ da yüzbaşı rütbesinde Barış Gücü bünyesinde görev yaparken 4 Alman askerinin saldırısına uğramıştı. Yaşanan olayda Alman askerleri Orkun Özeller’i gözaltına almaya çalışmış ancak Özeller buna karşılık vererek 4 Alman askerini döverek etkisiz hale getirmişti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir