Connect with us

GÜNDEM

Zübeyde Ana’ya sevgi seli

En anlamlı anneler günü İzmir Karşıyaka’da yaşanıyor. Vatandaşlar, Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’na akın ediyor. Ziyaretçilerin arasında İzmirli gazeteci Yılmaz Özdil de vardı.

Published

on

DUALAR ZÜBEYDE ANA İÇİN

Anneler günü kutlamaları başlarken, vatandaşlar, ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmirlilere emanet ettiği annesi Zübeyde hanımın kabrini ziyaret etmeye başladı. Her yaştan ve her kesimden çok sayıda vatandaş, Zübeyde Ana’nın kabrine çiçekler bırakıyor, dualar ediyor, saygıyla anıyor.

ATATÜRK DÜŞMANLARINA EN ÇARPICI CEVAP

Bu yıl Zübeyde Ana Anıt Mezarı’nı ziyaret edenlerin sayısında daha şimdiden çok yüksek oranda artış sağlandığı gözleniyor. Vatandaşların akın akın Zübeyde Ana’ya gitmesine ilişkin yüksek ilgi, cumhuriyet değerlerine, aydınlanma devriminin kahramanlarına, büyük önder Atatürk ve ailesine yapılan ahlak dışı saldırılara halkın cevabı olarak nitelendiriliyor.

ÖZDİL : “ATATÜRK DAHA DA GÜÇLENİYOR”

Her yaştan ve her kesimden binlerce vatandaşın akın ettiği Zübeyde Hanım Anıt Mezarı çiçeklerle donandı. Ziyaretçiler arasında usta gazeteci ve SÖZCÜ Yazarı Yılmaz Özdil de vardı. Özdil, dua okudu, kabre çiçek bıraktı. Özdil, son dönemde Atatürk ve ailesine yapılan saldırılar karşısında halkın kurucusu ve kurtarıcısına daha sıkı sarıldığını belirtti. Özdil, “Bu olay her şerde bir hayır olduğunu gösteriyor. Atatürk, ne kadar saldırılırsa o kadar güçleniyor” dedi.

ATA ÇİÇEKLERİ ANA KABRİNE GETİRİLECEK

En yüksek kalabalığın 14 Mayıs Pazar Anneler Günü’nde yaşanması bekleniyor. Anneler Günü’nde Zübeyde Ana’nın Karşıyaka’nın Alaybey Mahallesi’ndeki kabri tarihi anlara sahne olacak. Pazar günü özel tören saat 08.30’da Karşıyaka Belediyesi önünde toplanacak kortejin yürüyüşü ile başlayacak. Binlerce vatandaş ellerinde çiçeklerle Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’na yürüyecek. Anıtkabir’den getirilecek Ata’nın çiçekleri ise saat 09.05’te törenle Zübeyde Ana’nın kabrine sunulacak. Geçtiğimiz 10 Kasım’da Anıtkabir’in bahçesine dikilen çiçekler, Çankaya Belediyesi tarafından Karşıyaka’ya getirilecek ve törenle Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’na sunulacak. Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nda yetiştirilen kasımpatıları, Atatürk’ün 78. ölüm yıldönümünde Anıtkabir’e götürerek mozoleye sunmuştu. Şimdi de Çankaya Belediyesi, Anıtkabir bahçesindeki çiçekleri anneler günüde Zübeyde Ana’nın kabrine getirecek. Ata çiçekleri, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen tarafından başkent Ankara’dan 300 kişi ile birlikte getirilecek.

FOTO: Arşiv

GEREKLİ CEVABI HALKIMIZ VERİYOR

Atatürk’e ve Zübeyde Anne’ye yönelik ahlak, vicdan ve insanlık dışı söylemleri kınadığını belirten Taşdelen, “Atatürk sadece bizim değil bütün insanlığın ortak değeridir. Tarihten, bilimden, insanlığın gelişiminden haberi olmayan çağdışı zihniyetin saldırısı asla kabul edilemez. Bu saldırılara halkımız gerekli cevabı mutlaka verecektir. Yurttaşlarımızın Atamıza ve ailesine yönelik sevgi, saygı ve bağlılığı her şeyin üstündedir. Halkımız, hakaret edenlerin bu ülkenin kurtuluşunu, bağımsızlığını, cumhuriyet değerlerini içine sindiremeyenlerdir. Pazar günü bütün halkımızı Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’na davet ediyoruz” diye konuştu.

DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Atamıza ve Zübeyde annemize olan sonsuz bağlılığımızla, dünyada örneği olmayan bir güzelliği yaşayacağız. Atamıza ve kıymetli annesine son dönemde yapılan çirkin saldırılara en güzel yanıtı da buradan vereceğiz. Tüm Atatürk sevdalılarını, 14 Mayıs sabahı bu anlamlı törene bekliyoruz” dedi.

ÇOCUKLAR ZÜBEYDuE ANNE’YE MEKTUP YAZIYOR

Törende, Karşıyaka Belediyesi ve Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği tarafından düzenlenen ‘Zübeyde Anne’ye Mektubum Var’ yarışmasında dereceye girenler de açıklanacak. Öğrenciler, Zübeyde Ana için kaleme aldıkları duygu dolu mektupları okuyacak.

VATANDAŞLAR ZÜBEYDE ANA’YA KOŞACAK

Ayrıca, geleneksel hale getirilen ‘Zübeyde Hanım Koşusu’ saat 10.00’da Anayasa Meydanı’ndan başlayacak ve gençler Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’na koşacak. Organizasyona katılmak isteyenler Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’na kayıt yaptırılabilecek ya da belediyenin  www.karsiyaka.bel.tr adresli web sitesinden de müracaat edilebilecek.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir