Connect with us

Güncel

Kadıköy’de kazanan Başakşehir oldu

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalde Fenerbahçe 2-2’nin rövanşında Ülker Stadı’nda Medipol Başakşehir’i ağırlıyor. 2-0 öne geçtiği ilk maçta avantajı Fenerbahçe’ye kaptıran Başakşehir, ligde Şampiyonluk kovalarken kupada da final istiyor. Fenerbahçe’de ise sezonun son hedefi kupada şampiyon olmak. Başakşehir, 42. dakikada Emre Belözoğlu’nun golüyle Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçti. Fenerbahçe, Moussa Sow’un 71’deki golüyle skoru eşitledi: 1-1. Mücadelenin 86. dakikasında sahneye çıkan Holmen, takımını tekrar öne geçirdi: 1-2. Fenerbahçe 87. dakikada Ozan Tufan’ın golüyle skoru 2-2 yaptı. Bu skorla maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda da gol olmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Kıyasıya bir mücadele içinde geçen penaltı atışlarında 13’er vuruş yapıldı. Finale çıkan taraf ise Başakşehir oldu.

Published

on

İLK 11’LER:
Fenerbahçe:
Volkan, Şener, Kjaer, Srktel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Alper, Lens, Sow, Van Persie
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur, Bekir, Epureanu, Alparslan, Emre, Attamah, Visca, Mossoro, Cengiz, Adebayor

NASIL TUR ATLARLAR?

İlk karşılaşma 2-2 sona ermişti. İki takım da alacakları her türlü galibiyette adını finale yazdıracak. Rövanş da 2-2 biterse karşılaşma uzatmalara gidecek. 0-0 ve 1-1’lik beraberlikte Fenerbahçe, 3-3 ve daha gollü eşitliklerde ise Başakşehir mutlu sona ulaşacak.

FENERBAHÇE’DE SON DAKİKA

Sarı- Lacivertliler’de sezonun bu en kritik maçı öncesi Volkan Şen ve uzun süre önce sezonu kapatan Fernandao dışında eksik bulunmuyor. Şener Özbayraklı iyileşti. Milli futbolcu, 2 haftalık aranın ardından formasına kavuşacak.

BAŞAKŞEHİR’DE SON DAKİKA

İstanbul temsilcisinde kadro dışı bırakılan Yalçın Ayhan ve Ufuk Ceylan, pazar günü affedilmişti. Yalçın’ın bugünden itibaren 11’deki yerine geri dönmesi bekleniyor. Onun yokluğunda şans bulan Attamah ise bu akşam kulübede bekleyecek.

YALÇIN VE UFUK’UN CEZASI BİTTİ

Turuncu-lacivertli takımda, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulundan (PFDK) aldığı 3 maç men cezası biten ve sonrasında İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü tarafından da affedilen Yalçın Ayhan ve Ufuk Ceylan bu karşılaşmanın kadrosunda yer aldı. Hafta içinde takımla antrenmanlara çıkmaya başlayan iki futbolcudan Volkan Babacan karşılaşmaya ilk 11’e başladı.

YALÇIN AYHAN’IN 400. MAÇ HEYECANI

Medipol Başakşehir’in deneyimli savunma oyuncusu, Fenerbahçe karşısında forma giymesi halinde 400. maçına çıkacak. Turuncu-lacivertli takımda, 3. sezonunu geçiren savunma oyuncusu, kariyerindeki ikinci şampiyonluk sevincini yaşamayı hedefliyor. Yalçın Ayhan, bundan önceki 8 sezonda 30 maçın altında oynamadı.
Medipol Başakşehir’in deneyimli savunma oyuncusu Yalçın Ayhan, turuncu-lacivertli takımın Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında bu akşam Fenerbahçe ile oynayacağı mücadelede forma giymesi halinde, Türkiye’deki 400. maçına çıkacak. Spor Toto Süper Lig’de 341, Ziraat Türkiye Kupası’nda 38 ve TFF 1. Lig’de 20 karşılaşmaya çıkan 35 yaşındaki futbolcu, toplam 399 maçı geride bıraktı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) verdiği 5 maçlık cezası Tahkim Kurulu tarafından 3 maça düşen ve bu cezasını çeken Yalçın’ın, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübünün verdiği kadro dışı kararı da kulüp yönetimince kaldırılmıştı. Yalçın Ayhan, takımının ligde oynadığı Beşiktaş, Antalyaspor ve Gençlerbirliği maçları ile Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile yapılan ilk karşılaşmada forma giyememişti.