Connect with us

DÜNYA

İngiltere’de patlama çok sayıda ölū var

İngiltere’nin Manchester şehrinde bir konser sırasında iki patlama meydana geldi. İngiliz polisi, meydana gelen patlamalarda 19 kişi hayatını kaybettiğini, 50 kişinin yaralandığını açıkladı

Published

on

İngiltere’nin Manchester şehrinde bulunan Manchester Arena’da, Amerikalı şarkıcı  Ariana Grande’nin performansı sırasında iki patlama gerçekleşti. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildiği gelen bilgiler arasında.

İngiliz polisi: 19 kişi hayatını kaybettiğini, 50 kişinin yaralandığını aktardı. Konser alanında bulunan yüzlerce insan olay yerinden tahliye edildi. İngiltere İçişleri Bakanlığı’nda ise acil toplantı yapılıyor.

Arena yakınlarında bulunan Manchester Victoria metro durağının ise kapatıldığı aktarılıyor. Bununla birlikte İngiliz polisi terör saldırısı ihtimali üzerinde duruyor. Konser alanı ve çevresinde bomba imha ekipleri çalışma başlattı.

İddialar arasında; 13-18 yaşları arasında 50 çocuk, polis tarafından bir otele yerleştirilirken, çocuklarını bulmaları için ailelere sosyal medyadan çağrılarda bulunulduğu yer alıyor.

MANCHESTER ARENA’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Twitter’dan açıklama yapan Manchester Arena, olayların, konser salonunun dışındaki halka açık alanda meydana geldiğini belirtti.   twitter   MANCHESTER ARENA’DAN AÇIKLAMA   Manchester polisi, olay yeri yakınlarındaki Cathedral Bahçeleri’nde kontrollü bir patlama yapılacağını, ses duyanların panik yapmamalarını bir tweet atarak belirtti

GÖRGÜ TANIĞI: İNSANLAR KANLARLA KAPLIYDI

İndependent’ta yer alan habere göre, bir görgü tanığı, “Son şarkısını bitirdi ve büyük bir patlama sesi duyduk. Tek hatırladığım herkesin koşarak kaçtığıydı. İnsanlar kanlarla kaplıydı, bazı insanlar kavga etmeye başladı. Oldukça korkutucuydu.” dedi.

 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir