Connect with us

SPOR

Atiker Konyaspor tarihinde ilk kez…

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir ile Atiker Konyaspor karşılaştı, normal süresi ve uzatmaları golsüz eşitlikle sona eren mücadeleyi penaltılarla 4-1 galip bitiren Konyaspor, tarihinde ilk kez kupayı kazandı. Bu sonuçla Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi’ne gitme hakkını elde etti.

Published

on

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir ile Atiker Konyaspor, Eskişehir’de karşılaştı. Oldukça kısır geçen maçta çok az iki ekip de çok az sayıda pozisyon bulabildi.

32. dakikada Medipol Başakşehir taraftarlarının bulunduğu kale arkası tribününde olaylar meydana geldi. İki katlı tribünün üst katında bulunan Medipol Başakşehir taraftarlarıyla alt katta yer alan Eskişehirspor taraftarları birbirlerine yanıcı ve patlayıcı maddeler attı. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle alt kattaki tribün boşaltıldı. Siyah-kırmızılı taraftarlar polis eşliğinde Atiker Konyaspor taraftarlarının bulunduğu tribünlere alındı.
Tribünlerde yaşanan olaylar nedeniyle hakem Fırat Aydınus karşılaşmayı 3 dakika durdurdu. Olayların yatıştırılmasının ardından maça yeniden devam edildi.

Maçın ilk yarısı 0-0 sona ererken ikinci yarıda da senaryo değişmedi. Maçın son anlarında Cengiz Ünder’le bulduğu pozisyondan Başakşehir yararlanamayınca maçın normal süresi 0-0 sona erdi. Uzatmalarda da gol sesi çıkmadı Neredeyse pozisyonsuz tamamlanan maç penaltılara kaldı.

Atiker Konyaspor, penaltılarda 4-1 üstünlük sağlayarak Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu oldu.
Atiker Konyaspor’da Hora, Bajic, Vukovic ve Skubic penaltıları gole çevirdi. Medipol Başakşehir’de Emre Belözoğlu penaltıyı gole çevirdi. Epureanu ve Cengiz Ünder ise kaçırdı.

FENERBAHÇE VE GALATASARAY’A KÖTÜ HABER

Bu skorla birlikte Atiker Konyaspor UEFA Avrupa Ligi’ne doğrudan katılma hakkı elde etti. Ligi üçüncü veya dördüncü sırada bitirecek olan Galatasaray ve Fenerbahçe ise UEFA Avrupa Ligi’nde ön eleme oynayacak.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir