Connect with us

SPOR

Beşiktaş’ta bu sezon en çok sahada kalan futbolcu Marcelo

Süper Lig’de 15. şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş’ta, Marcelo 32 maçta forma giyerek 2 bin 842 dakika sahada kaldı

Published

on

Beşiktaş’ın zorlu sezon mücadelesinde Brezilyalı oyuncu Marcelo, sahada en çok kalan isim olarak dikkati çekti. 32 maçta şans bulan Marcelo, 2 bin 842 dakika süre aldı. Sezona yedek olarak başlayan ve ilk iki lig mücadelesinde kenarda bekleyen İspanyol kaleci Fabri ise istikrar açısından ikinci sırada yer buldu. Toplam 32 maçta kalede görev alan İspanyol eldiven, 2 bin 833 dakika sahada kaldı. Sezonu 20 golle krallık yarışında 2. sırada tamamlayan Cenk Tosun ise sadece bir maç kaçırdı. Başarılı forvet, 33 karşılaşmada 2 bin 549 dakika şans buldu.

GÖKHAN GÖNÜL BİLDİĞİMİZ GİBİ
Sezon başında sakatlık sıkıntısı yaşayan kaptan Oğuzhan Özyakup 2 bin 408, son haftalarda düşüş yaşayan Atiba ise 2 bin 365 dakika forma şansı yakaladı. Gökhan Gönül, F.Bahçe’deki istikrarını Beşiktaş’ta da korudu ve 2 bin 352 dakika oynadı. Takımın savunma oyuncularından Dusko Tosic 2 bin 349 dakika görev alırken, Ricardo Quaresma 2 bin 275 ve Adriano Correia 2 bin 203 dakika süre aldı.

RYAN BABEL MAÇ KAÇIRMADI
Devre arası transfer döneminde kadroya katılan Ryan Babel, maç kaçırmadan sezonu tamamladı. Osmanlı karşılaşmasıyla Siyah-Beyazlı formayı giymeye başlayan Hollandalı oyuncu, 18 maçta da sahada yer alıp bin 544 dakika oynadı. Son haftalarda ilk 11’de oynama fırsatı yakalayan Tolgay Arslan bin 793, Anderson Talisca bin 765 ve Vincent Aboubakar ise bin 587 dakika şans buldu.

ARAS İLE SADECE 7 DAKİKA
Sezon boyunca en az süreyi ise Aras Özbiliz aldı. Siyah-Beyazlı formayı ligde sadece İstanbul’daki Aytemiz Alanyaspor maçında giyebilen Aras, 83. dakikada Ricardo Quaresma’nın yerine oyuna girip 7 dakika sahada kalabildi. Devre arasında kiralanan Demba Ba, iki karşılaşmada 24 dakika oynayabildi.

ERSAN SİFTAHSIZ KAPATTI
Beşiktaş’tan Çin’e transfer olan ve devre arasında kiralık olarak dönen Ersan Gülüm, oynamadan sezonu tamamladı. Sadece son hafta Osmanlı maçının kadrosunda yer alan deneyimli oyuncuya, teknik direktör Şenol Güneş tarafından şans verilmedi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir