Connect with us

EKONOMİ

Cüneyt Yavuz: ABD’deki yatırımcıların çoğu mavi müşterisiydi

1.2-1.4 milyar TL’lik halka arz büyüklüğü ile Borsa İstanbul’a doğru yola çıkan Mavi’nin CEO’su Cüneyt Yavuz, ABD ve Londra’da görüştükleri yatırımcıların dünyanın en büyük fonları olduğunu söyledi. Yavuz, yatırımcıların siyaset ya da ekonomi değil, Mavi’nin büyümesini sorduğunu belirtti

Published

on

Mavi Giyim, ek satış hakkının kullanılması halinde 1.2-1.4 milyar TL arasındaki büyüklük ile son yılların en büyük halka arzına imza atmaya hazırlanıyor. Talep toplama sürecinde yurtdışı yatırımcılar şirkete büyük ilgi gösterirken, Mavi CEO’su Genel Müdürü Cüneyt Yavuz, ABD ve kıta Avrupa’sında yatırımcılarla yoğun bir görüşme yaptıklarını belirtti.

‘KATAR KRİZİ HALKA ARZI HİÇ ETKİLEMEZ’

Londra’da roadshow’da bulunan Yavuz, dün bir grup gazeteci ile gerçekleştirdiği telekonferansta, özellikle Frankfurt, Stockholm, Londra, New York, Boston merkezli yatırımcılardan yoğun ilgi gördüklerini belirterek, “Yatırım yapmak için gelen fonların hepsi dünyanın en büyük fonları” diye konuştu. Bu süreçte her gün 10’un üzerinde yatırımcı ile bir araya geldiklerini anlatan Yavuz, dünya devi yatırımcılardan Türkiye ve bölgeye ilişkin siyasi ya da ekonomik bir soru ile karşılaşmadıklarının altını çizdi. Yatırımcıların tamamen Mavi’ye odaklı sorularla kendilerine geldiklerini anlatan Yavuz, “Onları en çok büyüme oranlarımızla şaşırttık” dedi.

 

Gazete Habertürk’ten Sefer Yüksel’in haberine göre Yavuz, yatırımcılarla yaptıkları toplantılarda şirketin satışlarının geçen üç yılda her yıl yüzde 16 büyümesinin ilgi çektiğini anlatırken “En çok büyüme ile ilgili sırrımızı, müşteriyle ilişkimizi sordular. Hep odak noktamız büyüme oldu. Gidecek ne kadarlık yolu olduğu ve stratejiler üzerine odaklandılar” diye konuştu. Yavuz, Katar ile Körfez ülkeleri arasında yaşanan gelişmelerin halka arzı olumsuz etkileyip etkilemeyeceği yönündeki bir soruyu ise, “Bu konu gündeme bile gelmedi. Kesinlikle etkilemez” şeklinde yanıtladı.

‘ABD’DEKİ YATIRIMCILARIN ÇOĞU MAVİ MÜŞTERİSİYDİ’

Roadshow’un ABD’deki bölümünün ilginç geçtiğini kaydeden Cüneyt Yavuz, “Görüştüğümüz yatırımcıların büyük bir bölümü aynı zamanda Mavi müşterisiydi. Günlük hayatlarında Mavi giydikleri için de markayı uzun uzun onlara anlatmadık. Zaten çok yakından tanıyorlardı” diye konuştu. Ortak satışı olduğu için halka arzdan şirketin kasasına herhangi bir para girişi olmayacak. Şirket hisselerinin 15 Haziran’da Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlaması planlanıyor.

‘HER YIL % 30 TEMETTÜ DAĞITACAĞIZ’

Yavuz, halka arz sonrası dağıtılabilir net dönem kârının asgari yüzde 30’luk kısmının pay sahiplerine ve kâra katılan diğer kişilere dağıtılmasının hedeflendiğini kaydetti.

 

DENIMIN BABASI VE H&M’IN ESKI CEO’SU YÖNETIMDE

Turkven’in şirkette halka arz sonrası azınlık payı kalırken, çoğunluk ve kontrol Akarlı Ailesi’nde olacak. Ersin Akarlılar ise Yönetim Kurulu Başkanı olacağını belirtti. Yönetimin alanında uzman isimlerden oluşacağını aktaran Yavuz, ‘denimin babası’ olarak anılan Adriano Goldschmied’in ve H&M’in eski CEO’su Fabian Mansson’ın yeni dönemde yönetim kurulunda yer alacağını kaydetti. Elif Akarlılar ile kendisinin yönetim kurulunda yer almaya devam edeceğini de ifade eden Yavuz, yönetim kurulunda bağımsız üye olarak ise Koç Holding CFO’su Ahmet Ashaboğlu ve Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın’ın yer alacağını kaydetti.

 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir