Connect with us

DÜNYA

Duterte o haberi yalanladı

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, IŞİD’e biat eden Maute militanlarının ülkenin güneyindeki Marawi kentini kuşatmasıyla başlayan krizde ABD’den yardım istediği iddialarını kesin bir dille yalanladı.

Published

on

ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray davetini “Meşgulüm” diyerek geri çeviren, Trump’ın selefi Barack Obama’ya ise “O…. Çocuğu” diyen Filipinler’in nevi şahsına münhasır devlet başkanı Rodrigo Duterte, Filipinler’in IŞİD krizi nedeniyle ABD’den yardım istediği iddiasına yanıt verdi.

BU HABER DOĞRUYSA DUTERTE YALANCI MI?

Yardım için ABD’ye ‘hiçbir zaman yanaşmadığını’ söyleyen Duterte, “ABD askeri gelene dek bu durumdan haberdar değildim” ifadelerini kullandı. Duterte, “Askerlerimiz Amerikan destekçisi, bunu inkar edemem” diye de ekledi.

ABELLA: TEKLİF GELMESİ HALİNDE, DİĞER ÜLKELERİN YARDIMINI ALMAYA AÇIĞIZ

Filipinler Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ernesto Abella da ABD askerlerinin doğrudan çatışmaya girmeyeceği, bu durumun Filipinler yasalarıyla yasaklandığını belirtti. Terörle mücadelenin sadece Filipinler ya da ABD için bir sorun olmadığını kaydeden Abella, “Filipinler, teklif gelmesi halinde, diğer ülkelerin yardımını almaya açık” dedi.

ABD’nin Manila Büyükelçiliği, Filipinler’in, IŞİD’e bağlılık bildiren Maute militanlarının kuşattığı Marawi kentindeki çatışmalar nedeniyle kendilerinden yardım istediğini açıklamıştı. Açıklamada, ABD Özel Kuvvetleri’nin ‘sahaya ineceği’ belirtilmişti.