Connect with us

GÜNDEM

“Adalet Yürüyüşü” başladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili Enis Berberoğlu’nun ‘MİT TIR’ları görüntülerinin yayınlanması’ davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılmasına tepki olarak Ankara’dan İstanbul’a yapacağı yürüyüşü başlattı. Kılıçdaroğlu, “Bıçak kemiğe dayandı artık yeter. Adaletin olmadığı ülkede barış olmaz” dedi.

Published

on

11.48 İNCE: TÜRKEŞ’LE BERBEROĞLU AYNI ŞEYİ SÖYLEDİ’

CHP’li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Maçka Parkı’na ilk gelen isimler arasında yer aldı. Gazetecilere açıklama yapan İnce, şöyle konuştu:

“(Başbakan Yardımcısı) Tuğrul Türkeş’le Enis Berberoğlu aynı şeyi söyledi. İkisi de dedi ki, kim inanır Türkmenlere gittiğine bu silahların. Hatta yemin etti Tuğrul Türkeş. Aynı şeyi söyleyen CHP milletvekili hapiste. AKP milletvekili başbaka yardımcısı… Bunların partisinin adında ‘Adalet’ var. Batsın bunların adaleti. Birgün hesap verecekler. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”

‘NASIL FETÖ’CÜLER KODESTEYSE BUNLAR DA OLACAK’

“Nasıl FETÖ’cüler kodesteyse, bunlar da kodeste olacak. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Zaman alacak biraz. En önemlisi belki de bu ülkenin Cumhurbaşkanı yok. O, Cumhurbaşkanı falan değil. Partinin başkanı, yargının başkanı, ordunun başkanı, bir partinin genel başkanı aynı zamanda. Partili Cumhurbaşkanı bu ülkenin sokaklarını kana bulamak istiyor. Bundan hiç kuşkum yok artık. Ama biz sağduyulu davranacağız. Hukuktan şaşmayacağız. Bunların ne mal olduklarını herkese anlatacağız.”

11.11 KILIÇDAROĞLU PARK’TA: DİKTA YÖNETİMİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Güvenpark’a giden Kılıçdaroğlu yeni bir açıklama yaparak şunları söyledi:

“Milletvekillerinin hapiste olmasını istemiyoruz. Kendi ülkemizde birlikte beraber barış içinde yaşamak istiyoruz. Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Her özgür ülke gibi kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı artık yeter diyoruz. Bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek. Bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli önce biz ödeyeceğiz. Bu yürüyüşümüzün bir siyasal parti ile ilgisi yok. Bu yürüyüş adalet yürüyüşüdür kutlu bir yürüyüştür. Hapishaneleri tıka basa dolu olan bir ülkede adalet olmaz.”

​’BÜTÜN DÜNYA DUYSUN’

“Adaletin olmadığı bir ülkede devlet olmaz barış olmaz huzur olmaz. Adalet adalet adalet… Bu soylu kavramın anlamını vermek zorundayız. Herkesin düşüncesine saygılıyız. Ama herkes ama herkes yargıyı yargının bağımsızlığın savunmak zorundadır. Bütün dünya duysun biz Türkiye’de kendi topraklarımızda bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Kendi ülkemizde demokrasi özgürlük istiyoruz. Taşeron işçiler için memurlar için herkes için adalet istiyoruz.”

11.09 MAÇKA PARKI’NDA DA NÖBET BAŞLADI

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından dün duyurusu yapılan ‘Adalet Nöbeti’ için Maçka Demokrasi Parkı’nda da olağanüstü önlemler alındı. Polis parka girişlerde güvenlik önlemi aldı. İçeri girenlerin üzerleri arandı. Park içindeki büyük havuz meydanına platform kuruldu. Nöbetin Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlattığı yürüyüşün İstanbul’da sona ermesine kadar gece gündüz sürmesi bekleniyor.

​10.55 KILIÇDAROĞLU: BU YÜRÜYÜŞ SON OLMAYACAK

Eşi ve oğluyla Güvenpark’a doğru yola çıkan Kılıçdaroğlu, evinin önünde gazetecilere şu açıklamayı yaptı:
“‘Adalet Yürüyüşü’ne başlıyorum. Umarım vicdanları sağır olanlar bize duyarlar. Biz gerginlik kavga istemiyoruz, biz hapishanede gazeteciler istemiyoruz. Bunlar bize acı veriyor. Bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli ben ödeyeceğim demiştim. Şimdi yürüyüşe başlıyorum. Bu yürüyüş son olmayacak. Yürüyüşümüz bu ülkeye adalet gelinceye kadar devam edecek. ”
​10.50 ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş Güvenpark’a gitti. Taş, Güvenpark’ta alkışlarla ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarıyla karşılandı.

10.31 AĞBABA: ‘HAYIR’ BİLEŞENLERİNİ DAVET EDİYORUZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yürüyüş öncesinde yaptığı açıklamada, “Bütün Türkiye’yi dünyaya duyuracağımız adalet yürüşümüze çağırıyoruz. Bugün burada adalet yürüşünü başlatıyoruz. Hayır bileşenlerini ve adalet arayışında olan herkesi davet ediyoruz” dedi.

ERDEM: DÜŞÜNMESİ GEREKEN İNGİLİZLER

Milletvekili Eren Erdem, “Gandhi tuz yürüyüşünü başlatmıştır. Düşünmesi gereken İngilizlerdir” derken, genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ise, “Bu yürüyüşün nerede sonuçlanacağı belirsiz” şeklinde konuştu.

PARKIN ETRAFI KAPALI

Güvenpark ve çevresinde, polis ekipleri tarafından yoğun güvenlik tedbiri alındı. Bomba imha uzmanı ekipleri de Güvenpark ve çevresinde dedektör köpeklerle arama yaptı.
Parkın etrafı bariyerlerle kapatılırken katılımcıların alana alınacağı dört bölüm oluşturuldu.

Yürüyüşe katılacaklar arama noktalarından geçirilerek alana alınmaya başlandı.

Güvenlik önlemleri kapsamında yaklaşık bin 500 polisin Güvenpark çevresinde görevlendirildiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu Güvenqark’a spor ayakkabı ile geldi

GÜNDE 18 KİLOMETRE YOL KAT EDİLECEK

NTV’de yer alan habere göre, Ankara Güvenpark’tan başlayacak ve Maltepe Cezaevi’nde son bulacağı belirtilen yürüyüşte, Kemal Kılıçdaroğlu’nun günde 18 kilometre kat edeceği belirtildi.

​Kılıçdaroğlu ve CHP’lilerin Güvenpark’a spor kıyafetlerle gelmesi öngörülürken, yürüyüşün 28 gün sürmesi bekleniyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir