Connect with us

GÜNDEM

İşte Türkiye’nin bonzai tablosu

İstanbul, İzmir, Yalova, Edirne, Zonguldak, Samsun, Tekirdağ, Sinop, Kocaeli, Karabük, Erzincan, Burdur, Çorlu… Yoruldunuz değil mi? Biz de yorulduk. Üstelik bonzainin sebep olduğu bu kareler, sadece son üç ay içinde medyaya yansıyanlar… Tablo çok vahim. Türkiye, gençlerini uyuşturucunun pençesinden bir an önce kurtarmalı.

Published

on

Türkiye’nin neredeyse her ilinde, sokaklarda bonzaiden sızan, uyuşan gençlere rastlanıyor. Başlama yaşı düşen, kullanma oranı gittikçe artan uyuşturucu, gençlerimizin beyinlerini gittikçe daha çok kemiriyor. Hükümetin bir an önce uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda bir mücadele planı yapması bekleniyor.

Bonzai Meclis'te: Aileler perişan AKP duyarsız

Resmi rakamlara göre Türkiye’de bağımlılık oranı son 3 yılda yüzde 20, son 10 yılda ise yüzde 40’lık bir artış gösterdi. Özellikle bonzai denen sentetik uyuşturucunun yarattığı tablo vahim. Sokaklarda, caddelerde hatta yol üzerinde bayılan, düşen ve sızan bonzai bağımlılarının sayısı gittikçe artıyor.

Peki Türkiye’deki bonzai yaygınlığı ne? İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerinin verilerine göre, 2014 yılından bugüne kadar 654 kilo 357 gram sentetik kannabinoid ve 366 kilo 118 gram hammadde ele geçirildi. Bu malzemelerden ise tonlarca sentetik uyuşturucu yapılabiliyor.

Üstelik uyuşturucu sadece kullanıcıyı zehirlemiyor, birçok şiddet suçunu da beraberinde getiriyor. Örneğin TUİK’in 2015 raporuna göre; güvenlik birimlerine suça sürüklenme nedeni ile getirilen 118 bin 245 çocuğun 42 bin 557’sinin bağımlılık yapan madde kullandığı görüldü.

Böylesi ilk! Polis, otoyol kenarında Bonzai içen 10 kişiyi gözaltına aldı

İşte bonzai lanetinin yarattığı tablo…

Bonzai içip kullandığı kamyonla nizamiye duvarına çarptı

İnşaatta erkek arkadaşı ile bonzai içen genç kız öldü

Mangal yaparken kekik yerine eti bonzaiye buladı: 1 kişi öldü

Uyuşturucu madde kullanan genç Taksim Meydanı'nda fenalaştıUyuşturucu madde kullanan genç Taksim Meydanı’nda fenalaştı

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir