Connect with us

GÜNDEM

Erdoğan sinyali verdi: Yargı seni de çağırır!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’dan İstanbul’a yürüyüş başlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na provokasyon uyarısı yaptı. Halkı sokağa çağırmanın ve yargıyı baskı altına almanın Anayasa suçu olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Unutmayın ki 138. madde A’dan Z’ye herkes için çalışır ve yargı yarın sizi de davet ederse şaşırmayın” dedi.

Published

on

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Grand Tarabya Otel’de düzenlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Kuruluna katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a yürüyüşünü değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “138. madde sadece siyasetçiler için çalışmaz. A’dan Z’ye herkes için çalışır. Eğer yargı yarın sizi de davet ederse şaşırmayın” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları söyledi: “Bakıyorsunuz bir taraftan ‘Bizim hukuka saygımız var’, bir taraftan ‘Biz anayasa devletiyiz’, ‘Anayasamız var’ ama diğer taraftan da Anayasa’nın hükümlerini ayak altına alacak şekilde vatandaşları sokağa dökmek, sokağa çağırmak hiçbir zaman ne kendilerinin yararınadır ne de ülkenin yararınadır.

YOLLAR YÜRÜMEKLE AŞINMAZ

Rahmetli Demirel’i burada anmadan geçemeyeceğim, ‘Yollar yürümekle aşınmaz’… Bunlar da yürüyerek eğer aşındıracaklarını zannediyorlarsa bu mümkün değil. Eğer bu yolla hukuk elde edeceklerini zannediyorlarsa bu da mümkün değil. Çünkü hukukta böyle bir kaide yok. Yasalarda da böyle bir kaide yok. Bütün bu olaylar olurken bazı STK’ların, sivil toplum kuruluşlarının kalkıp da yargının bu zatla ilgili vermiş olduğu karara; adeta destek çıkıyormuş gibi Anayasa’nın 138. maddesini çiğniyor olmasının hiçbir izahı yoktur.

PANKART ADALET GETİRMEZ

Eğer yargı bu tür baskılar altında kalırsa biz yargıdan adaleti nasıl bekleyeceğiz? Ürkeklik, yargıya baskı, kusura bakmayın, adaletin gelişini sağlamaz. Öyle elde ‘adalet’ pankartlarıyla dolaşmak da adaleti getirmez. Eğer adaleti arıyorsan adaleti aramanın makamı da yeri de Türkiye’de parlamentodur. Parlamentoda, kürsüde ne diyeceksen adalet uğruna de, orada bunu dile getir, söyle ama istediğin adalet kadar sen de adaletle davran. Acaba başında olduğunuz kurumda ne kadar adalet var? Önce ona bak. Biz bir şeyi konuşuyoruz; yasama, yürütme, yargı…

YARGI SİZİ ÇAĞIRIRSA ŞAŞIRMAYIN

Bu üç grubun, üç farklı kurumun birbiriyle olan ilintisi, dayanışması ülke için çok önemli. Kuvvetler ayrılığı derken eğer kuvvetler ayrılığına bizler saygı duymazsak, sivil toplum kuruluşlarımız saygı duymazsa o zaman biz bir yere varamayız ve bu konuda söylenecek bir şey varsa bunu söylersiniz ama baskı unsuru olma gayreti içine girerseniz unutmayın ki 138. madde sadece siyasetçiler için çalışmaz. 138. madde A’dan Z’ye herkes için çalışır ve yargı yarın eğer sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın. Anayasa’nın 138. maddesi… Bu bir yönerge değil, sıradan bir olay değil. Dolayısıyla bizim buradaki dayanışmamız, buradaki birliğimiz çok çok önemli. Kimsenin bunu hırpalamaya hakkı yok. Böyle bir ramazan ayı içinde milleti sokağa dökmek suretiyle bu tür yürüyüşe başlamak doğru bir şey değil.

15 TEMMUZ’DA BELEDİYEYE SIĞINDI

15 Temmuz darbe girişiminde Atatürk Havalimanı’na gelip oradan hemen bir araçla Bakırköy Belediye Başkanı’na sığınan ve onun evinde o gece misafir olan kişi bir defa ‘Ben tankların üzerine çıkarım, tankların önünde dururum’ derken o gece neyin üzerine çıktığı belli olmuştur. Nereye sığındığı da belli olmuştur. Birbirimizi aldatmayalım. Gerçekçi olalım. Orada millet tavrını ortaya koydu, millet tankların üzerine çıktı, helikopterlerden, F-16’lardan gelen bombalar karşısında nasıl bir duruş olacağını gösterdi. Bunun aksi yalandır ve dürüst olmayanlarla da bir yere varılmaz.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir