Connect with us

GÜNDEM

Koray Aydın: Yeni parti güçlü ihtimal

Trabzon’da dün partililerle iftar yemeğine katılan Koray Aydın, yeni parti kurulma olasılığının güçlü olduğunu söyledi. Koray Aydın, “Beklemedeyiz” dedi.

Published

on

MHP genel başkan adayı Koray Aydın, Kuzey Ekspres’e konuştu.

Koray Aydın, 2018’deki MHP büyük kongresi için genel merkezin ‘asker delege’ yaptığını belirtti ve “Henüz karar vermedik ama tahminim o ki yeni bir parti kurabiliriz” dedi.

KILIÇDAROĞLU REFERANDUM GECESİ YÜRÜMEYE BAŞLAMALIYDI

MHP’den ihraç edilen parti kurucusu Ali Sağır’ın iftarı için önceki akşam Trabzon’a gelen Koray Aydın, Kuzey Ekspres’e konuştu. Aydın; “Sayın Kılıçdaroğlu’nun adalet için yürümesini destekliyorum. Adalet hepimize lazım. Aslında referandum gecesi yürüyüşe başlamalıydı. Çünkü referandumun sonucu hayır çıkmıştı. Ancak hakem kararıyla evete çevrildi” dedi.

BEŞTEPE’DEKİ PARALEL YAPI!

Türkiye’nin sonu belli olmayan bir mecraya sürüklendiğini öne süren Aydın, ‘Ülkeyi başbakan ve bakanlar kurulu yönetmiyor. Ülkeyi yöneten Beştepe’deki bir başka paralel yapı. Bakanlar dahil, müsteşarından genel müdürüne bölge müdürüne tüm atamalar orada yapılıyor. Saltanatları en fazla başkanlık seçimine kadar devam eder. Seçimin ertesi günü de biter” diye konuştu.

ÇOĞUNLUĞU ASKER DELEGE!

MHP büyük kongresi öncesi, genel merkezin il kongrelerini yaptığını kaydeden Aydın, “41 ilde kongre yapmışlar. Büyük kongre delegelerinin çoğunluğu asker delege! Asker delege ile yapılacak olan kongrenin sonucu şimdiden belli. Bir süre daha olan biteni gözlemleyeceğiz, istişarede bulunacağız ve yeni bir parti kurmamız gerekirse, kuracağız. Şu anda beklemedeyiz’ dedi.

***

MHP yönetimlerinin, milletvekili adaylarının seçim dönemlerinde yapamadığını partiden ihraç edilen parti kurucusu Ali Sağır yaptı ve MHP’de, MHP yanlısı sendika ve derneklerde başkan ve yöneticilik yapanları iftarda buluşturdu.

Ali Sağır’ın KTÜ sahil tesislerindeki iftarı gerçekten görkemliydi. Dargınlar, küskünler bir araya geldi. Yemek öncesi ve sonrası sohbet edildi.

İftarı Ali Sağır verdi ama gözler MHP’nin muhalefet kanadının en güçlü isimlerinden biri olan Koray Aydın’da idi.

Koray Aydın, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşünü destekliyorum. Biz de 12 Eylül öncesi Ankara’da yürümüştük. Trabzon’dan Ankara’ya otobüslerle gitmiştik. İktidara tepkimizi ortaya koymuştuk. CHP hükümeti bizim yürüyüşümüzden korkmuştu. Merhum genel başkanımız Alpaslan Türkeş en ön safta idi. Bugün, Kemal beyin bu fair- play kuralları içerisinde yaptığı yürüyüşü eleştiren partimizin üst düzey yöneticileri herhalde geçmişten bihaber. Sayın Kılıçdaroğlu, Anayasal bir hakkı kullanıyor. Bir despot yönetime karşı bireysel hakkını kullanarak tepki koyuyor. Hükümet, tek parti düzeni, diktatör bu barışçıl yürüyüşe bile tahammül edemiyor. Sonuçta toplum bir yere gelecek patlayacak. Bu barışçıl yasal bir sivil eylemi bile içine sindiremeyip, seni de alırlar diye tehdit eden bir yapı var Türkiye’de” dedi.

Aydın, ‘Aslında Kılıçdaroğlu referandum gecesi bu yürüyüşü başlatacaktı. Çünkü o referandumda resmi sonuçlara müdahale yapıldı. Hayır çıkacak sonuç evet oldu. Kanun yorumlandı. Kanun diyor ki zarf çift mühürlü olacak. Bunun yorumu olur mu? YSK, kanunun amir hükmünü yorumlayarak karar verdi’ diye konuştu.

YENİ PARTİ SİNYALİ

Koray Aydın, Kuzey Ekspres’e yaptığı özel açıklamada, MHP genel merkezinin il kongrelerinde ‘asker delege’ yaptığını söyledi. Aydın şöyle dedi,

‘Tüzük kongresini hükümetin katkısıyla yaptırmadılar. Mahkemelerden istedikleri kararları çıkardılar. İl kongrelerini yapmaya başladılar. 41 ilde kongre yaptılar. Bu illerdeki arkadaşlarımız yeni büyük kongre delegelerinin birçoğunu tanımadıklarını söylüyorlar. Bunun anlamı asker delegedir. Kayıtsız şartsız genel merkeze bağlı delegeler. Gelişmeleri takip ediyoruz. Yeni parti kurabiliriz de kurmayabiliriz de. Kurma ihtimalimiz daha fazla. Meral hanımla ve birlikte hareket ettiğimiz arkadaşlarla görüşüyoruz. Burada gördüğüm ve sizin gördüğünüz tablo her yerde aynı. Partinin tabanı ve dinamikleri bizimle birlikte hareket ediyor. Yeni parti kurulması gerekirse kurarız. Beklemedeyiz.’

TAVAN-TABAN

Koray Aydın, Türkiye’de siyasetin farklılaştığını belirterek, ‘Referandumda gördük ki, partilerin genel merkezi farklı, tabanları farklı eylem içerisinde. Bizim partinin yüzde 90’a yakını hayır verdi. Ama genel merkez evetçiydi. İktidar partisi de çok fire verdi. Bizdeki ve diğer partilerdeki bu kırılma yeni bir parti ortaya çıkarır. Bekliyoruz’ dedi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir