Connect with us

GÜNDEM

Adalet Yürüyüşü on dördüncü gününde

Tarihi Adalet Yürüyüşü’nde kortej 14. gün etabına başladı. Yürüyüşün başında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu ‘provokasyona gelmeyin’ uyarısını yineledi. Sözcü TV ekibi de yürüyüşü adım adım takip ediyor.

Published

on

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, on dördüncü gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor.
Kılıçdaroğlu geceyi Düzce Kalıcı Konutları yolu üzerinde Cumhuriyet Mahallesi mevkisindeki kamp alanında geçirdi. Kortej saat 08:15’de Sakarya’ya doğru yola çıktı.

Saat: 10:30 Yürüyüşe katılanlar, ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganları eşliğinde yürüyüşüne devam ediyor.

İlk etabın sonuna doğru Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılarak Kılıçdaroğlu’na destek verdi. Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) lideri Alper Taş ile Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) Genel Başkanı Erkan Baş da Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü.

Saat: 10:15 – Kortej yeniden yürüyüşe geçti. Bu sırada Kılıçdaroğlu’nun 10 metre önünde yerdeki tabanca mermisinin farkedilmesi üzerine polisler, hemen etrafını çevirip önce fotoğrafını çektiler. Ardından mermiyi yoldan aldılar. Bu sırada basın mensuplarının görüntü çekmeye çalışması sırasında küçük çaplı bir kargaşa yaşandı. Kısa süreli bir duraklamanın ardından yürüyüş normal şekilde devam etti.

Tüm dünyadan 140’a yakın ülke, parti ve organizasyonun üyesi olduğu Sosyalist Enternasyonal adına Genel Sekreteri Luis Ayala da Düzce’ye gelerek korteje katıldı.

Saat 08:15’de yürüyüşe başlayan kortej saat 09:30 sıralarında ilk kısa molasını verdi.

KILIÇDAROĞLU YİNE PROVOKASYON UYARISI YAPTI

14. gün etabının başında kısa bir açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu yine ‘provokasyon uyarısı’ yaptı. CHP lideri “Yine güzel bir gün. Güneşimiz var. Olağanüstü güzel bir doğamız var.  Yürüyüşümüz her geçen gün daha bereketli bir hale daha güzel bir hale geliyor. Zaman zaman sizlerin de tanık olduğu protestolar da oluyor. Ama bizim ellerimiz hiçbir zaman şiddete kalkmadı ve kalkmayacak. Tam tersine her provokasyondan sonra gerek ben gerek arkadaşlarım gerek yürüyüşümüze katılan vatandaşlarımız hep birlikte alkışlıyoruz. Güzel bir örnek olması için… Adalet adalet adalet dedik ve bu bağlamda yürüyüşe devam edeceğiz. İstanbul’a kadar yürüyüşümüze gülerek eğlenerek devam edeceğiz.” diye konuştu.

Dün kortej için 12 maddelik provokasyon genelgesi yayımladıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu “Her türlü provokasyona da hazırlıklıyız. Tüm katılımcılara yürekten teşekkür ediyorum. Bizi sevgiyle, hoşgörüyle karşılıyan Düzce halkına da teşekkür ediyorum” dedi. CHP lideri bugün öğleden sonra CHP’nin MYK toplantısının da güzergah üzerinde yapılacağını söyledi.

ÇİRKİN PROVOKASYON

Kılıçdaroğlu’nun, geceyi geçirdiği Düzce Kalıcı Konutları yolu üzerinde Cumhuriyet Mahallesi mevkisindeki kamp alanını çirkin bir olaya sahne oldu. Kamp alanına bir kamyondan hayvan gübresi döküldü.  Aracın sürücüsü kaçtı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir