Connect with us

GÜNDEM

Ankara’dan Hollanda kararı

Hollanda’nın, kendi seçimleri nedeniyle referandum için gelmesini istemediği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın bu tutuma rağmen gitmesinin ardından, iki ülke arasındaki gerginliği Ankara bu defa sürdürmeyecek. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in Hollanda’ya gitmeyeceği öğrenildi.

Published

on

Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nın Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş veya diğer kabine üyelerinin 15 Temmuz nedeniyle düzenlenecek yıldönümü programına katılmasını istemediğini açıklamasının ardından Ankara’nın bu ziyaretten vazgeçtiği öğrenildi.

AKP’nin yurt dışı örgütlenmesi olarak bilinen Avrupa Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) Hollanda şubesi tarafından düzenlenen toplantı için Orpheus adlı kongre merkezinde salon kiralanmıştı. Sosyal medya üzerinden yapılan duyuruda, toplantıya Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in de konuşmacı olarak katılacağı açıklanmıştı.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı ise “mevcut koşullarda iki ülke arasındaki mevcut ilişkiler açısından Türkeş ya da herhangi bir kabine üyesinin Hollanda’ya gelmesinin, arzu edilen bir durum olmadığını” duyurdu. Açıklamada, Türkeş’in istenmemesinin, “Mart ayında yaşanan olayların mantıksal sonucu” olduğu vurgulandı. Mart ayındaki krizden bu yana Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi görev yerine dönmedi; Türkiye de yeni Büyükelçi atamadı.
      

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir