Connect with us

DÜNYA

Mini etekli görüntüsü yayınlanan Suudi kadın tutuklandı

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad yakınlarındaki Uşaykır köyünde mini etek ve kolsuz bluzle dolaşırken çekilen görüntüleri internette yayınlanan kadın tutuklandı.

Published

on

Kadının ifadesinde görüntülerin kendisinden habersiz olarak internete konulduğunu söylediği açıklandı.

Suudi Arabistan polisinden yapılan açıklamada Vahabizmin ortaya çıktığı yer olan Riyad yakınlarındaki Necid bölgesinde yer alan Uşaykır köyünde mini etek ve kolsuz bluzle başı açık şekilde dolaşan kadının gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamaya göre kimliği açıklanmayan kadın ifadesinde, ‘videonun kendisinin bilgisi dışında internette yayınlandığını’ söyledi.

Kadının dosyasının Riyad’daki savcılığa gönderildiği de açıklandı.

CNN’in aktardığına göre pazar günü Suudi Arabistan’ın din polisi olan ‘Fazileti Yüceltme ve Ahlak Bozukluğunu Önleme Komisyonu’, konuyu takip ettiklerini ve ‘saldırgan giyim tarzına sahip olan kadın’ hakkında ‘gerekli adımların’ atılacağını duyurmuştu.

​Suudi Arabistan’daki katı şeriat yasalarına göre kadınlar dışarıda bedenlerinin tamamını kapatan çarşaflar giymek zorunda.

Dünyada haber olan görüntü, hafta sonu Snapchat üzerinden ‘Model Khulood’ adlı kullanıcının hesabından paylaşılmış, daha sonra da sosyal medyada hızla yayılmıştı.

SOSYAL MEDYADA TARTIŞMAYA NEDEN OLDU

Sosyal medyada videoya hem destek verenler hem de ağır şekilde eleştirenler oldu.

Görüntüye öfke duyanlardan bazıları, genç kızın tutuklanması için çağrı yaptı.

Suudi kadın hakları aktivisti Fatima el İssa ‘ Eğer o kadın Batılı olsaydı belini ve çekici gözlerini överlerdi. Ancak Suudi olunca yargılanmasını istiyorlar” diye yazdı.

Suudi gazeteci Khaled Zidan ise ‘Dini polisin geri dönmesi bir zorunluluk’ diye yazarak kadını eleştirdi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir