Connect with us

GÜNDEM

Çöp krizine CHP Genel Merkezi el koydu

Şişli Belediyesi’nin belediyeye ait Kent-Yol şirketini ihaleye sokmama kararıyla işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya kalan bin işçi dün çöpleri toplamamış ve Türkiye’nin en pahalı semtlerinde çöp yığını oluşmuştu. Sözcü TV bugün kriz merkezindeydi. Önce Şişli Belediye Başkan yardımcısı Halil Özer, ardından işçi ve sendika temsilcileriyle yaptığımız canlı yayında çöp krizine CHP Genel Merkezi’nin el koyduğu ortaya çıktı.

Published

on

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Halil Özer, yıllardır belediyeye hizmet veren belediyeye ait Kent-Yol şirketinin mali sebeplerden dolayı ihaleye katılamadığını, ancak bu durumun işçileri etkilemeyeceğini belirtti.

Canlı yayında Sözcü TV’nin sorularını yanıtlayan Halil Özer dün yaşanan olumsuzlukların bugün yaşanmadığını, çöplerin toplandığını, sorunun Şişli Belediyesi’nde çalışan personelin bağlı bulunduğu Kent-Yol’un ihaleye katılamamasından kaynaklandığını belirtti.

Özer, işçilerin işe devam edeceğini belirtirken, Kent-Yol’un kasıtlı olarak ihaleye katılmadığı iddialarını yalanladı.

“TÜRKİYE’DEKİ EN YÜKSEK ÜCRET ŞİŞLİ DE ÖDENİYOR”

Belediye çalışanlarının Türkiye’nin belediyeler bazında en yüksek ücretini aldığını belirten Özer, işçilerin zarar görmeyeceğini söyledi. Yasal olmayan grev kararı sonrasında iyi niyet göstergesi olarak bir işlem yapmadıklarını belirten Halil Özer işçilerin maaşı düşmeyecek, ihaleyi alan şirkette çalışmaya devam edecekler dedi.

“ANKARA’YA YÜRÜYECEĞİZ”

İş bırakma eyleminin ardından işçiler Ankara’ya yürüme kararı almıştı. Adalet için Ankara’ya yürüme kararı alan işçiler CHP Genel Merkezi’nin olaya el koyması üzerine sabah 10.00 da başlayacakları yürüyüşü erteledi.

“ANLAŞMA SAĞLANAMAZSA EYLEM DEVAM EDECEK”

Genel İş Sendikası Örgütleme Daire Başkanı Taner Şanlı ise görüşmelerden umutlu olduklarını, bu nedenle yürüyüşü ertelediklerini, pazarlığın devam ettiğini belirtti. Olumsuz bir gelişme olması halinde eylemlerine devam edeceklerini belirten Şanlı 19 yıldır belediyeye hizmet veren Kent-Yol’un ihaleye sokulmamasıyla işçilerin taşeron olmaya zorlandığını iddia etti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir